Gemeenteraad van Tielt-Winge

21 maart 2024

Notulen

 

Aanwezig:

voorzitter:

Agnes Van de Gaer

burgemeester:

Rudi Beeken

schepen:

Raf Alaerts, Gunther Clinckx, Jan Loddewykx, Germaine Willems, Gert Van denstorme

raadslid:

Manuela Vervoort, Tamara Vande Reyde, Tom Werner, Frederik Vranken, Jo Smekens, Marleen De Vry, Fons Lemmens, Yvette Duerinckx, Filip Broos, Rudi Meeus, Kris Cornelissen, Gerry Caluwaerts

waarnemend algemeen directeur:

Jeannine Coekaerts

 

Verontschuldigd:

raadslid:

Birgit Berlanger, Annelore Wuyts

algemeen directeur:

Kurt Yskout

 

 

Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

Goedkeuring notulen vorige gemeenteraad

 

Conform met het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 en het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad van 17 juni 2021, zoals gewijzigd op 17 maart 2022, 16 maart 2023 en 18 januari 2024, keurt de gemeenteraad de notulen van de zitting van 15 februari 2024 goed.

 

Bijlagen

         Ontwerpnotulen gemeenteraad van 15 februari 2024 (via Meeting.mobile).

         Audioverslag GR van 15 februari 2024.

         Index audioverslag GR van 15 februari 2024.

         Agenda gemeenteraad van 21 maart 2024.

 

" "

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

Verkoop 't Jongensschool - principe en vaststelling van de modaliteiten van de verkoopovereenkomst (TWEEDE OPROEPING conform artikel 26 lid 2 en lid 3 DLB)

Motivering

 

Feiten en context

School De MET is reeds enige tijd op zoek naar een definitieve huisvesting binnen de gemeente Tielt-Winge. Na overleg met het college van burgemeester en schepenen op 4 juli 2023 heeft de school hun interesse in de aankoop van site 't Jongensschool te Blerebergstraat 4, 3390 Tielt-Winge, laten blijken.

 

Het lokaal bestuur Tielt-Winge is eigenaar van de site, kadastraal gekend 1e afdeling, sectie B, nr. 360P2.

 

Op basis van de omzendbrief KB/ABB 2019/3 over de transacties van onroerende goederen door lokale en provinciale besturen en door besturen van erkende erediensten, werd een schatting van de verkoopprijs bepaald door erkend landmeter-expert Nele Van de Velde. De verkoopwaarde van het onroerend goed wordt geraamd op 1.400.000 euro.

 

Het college van burgemeester en schepenen ging op 1 augustus 2023 principieel akkoord met de verkoop van het onroerend goed tegen schattingsprijs van 1.400.000 euro.

 

Het college van burgemeester en schepenen ging op 2 januari 2024 akkoord met het ontwerp van verkoopovereenkomst.

 

De definitieve goedkeuring van de verkoopovereenkomst wordt nu op de gemeenteraad geagendeerd.

 

Tijdens de gemeenteraad van 15 februari 2024 kon (na verwerping van de voorgestelde verdaging én verwerping van het voorgestelde amendement) over dit agendapunt geen finale stemming gebeuren wegens het ontbreken van voldoende aanwezigheidsquorum (artikel 26, lid 1 DLB). In afwijking hiervan, kan de gemeenteraad, als hij eenmaal bijeengeroepen is zonder dat het vereiste aantal leden aanwezig is, na een tweede oproeping, ongeacht het aantal aanwezige leden, op geldige wijze beraadslagen of beslissen over de onderwerpen die voor de tweede keer op de agenda voorkomen.

 

Juridische gronden

         Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

         Omzendbrief KB/ABB 2019/3 over de transacties van onroerende goederen door lokale en provinciale besturen en door besturen van erkende erediensten.

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

De gemeenteraad dient zich uit te spreken over de modaliteiten van de verkoopovereenkomst aangaande 't Jongensschool, te Blerebergstraat 4, tussen de gemeente en school De MET vzw.

 

Er is een schattingsverslag opgemaakt door landmeter Nele Van de Velde, waardoor een correcte verkoopprijs kon worden bepaald. De schattingsprijs bedraagt 1.400.000 euro.

 

De verkoop komt tot stand via een onderhandse verkoopprocedure. Het gebouw heeft steeds een dergelijke invulling van openbaar nut gehad en zal nu als middelbare school in gebruik genomen worden. Omwille van voorgenoemde redenen van algemeen belang is een onderhandse procedure gerechtvaardigd.

 

De verkoop geschiedt onder opschortende voorwaarde voor het verkrijgen van een aankoopsubsidiëring van 60% van de verkoopprijs binnen een termijn van 6 maanden na ondertekening van deze overeenkomst door AGION ten gunste van De MET.

 

Partijen komen overeen dat als de maximale aankoopprijs, bepaald door de schatter van de Vlaamse overheid aangeduid door AGION, minimum 15% afwijkt van voormelde verkoopprijs, zowel in meer als in min, iedere partij het recht heeft om van de verkoop af te zien, zonder bijkomende kosten.

 

Partijen komen het volgende overeen omtrent het gebruik van het verkochte goed:

 

         De verkoper mag het goed gebruiken vanaf de aktedatum tot en met uiterlijk 30 juni 2024, zonder vergoeding tot alsdan, ongeacht wanneer de akte wordt verleden.

         De koper mag vanaf de aktedatum, doch uiterlijk vanaf 1 juli 2024 tot en met 31 augustus 2024 het gebouw aan de Tiensesteenweg 2 kosteloos gebruiken.

         De koper mag reeds de zolder van het verkochte goed in gebruik nemen, vanaf 1 april 2024 of vanaf de aktedatum indien deze eerder zou plaatsvinden.

         De koper zal vanaf de aktedatum tot 30 juni 2024 de nodige aanpassingswerken in de overige delen van het verkochte goed tot een minimum beperken.

         Na het verlijden van de akte zal de gemeente, buiten de schooluren, steeds 1 lokaal in gebruik mogen nemen (zoals thans het geval is voor het kunstonderwijs).

         Na het verlijden van de akte zal de koper delen van het verkochte goed ter beschikking stellen aan lokale verenigingen, en dit enkel buiten de schooluren. Hierbij zal aan de gebruiker een vergoeding kunnen worden gevraagd die louter kostendekkend is, en in eerste instantie gebaseerd op de huidige tarifiëringspolitiek van de verkoper, mits eventuele indexatie (nutsvoorzieningen, schoonmaken, verzekeringen, permanentie, sleutelbeheer, enz.). De koper verbindt er zich toe de tarieven en de gebruiksovereenkomst voorafgaandelijk aan de gemeente ter nazicht over te maken.

De koper zal, op eerste verzoek van de gemeente, inzage geven in de documenten opdat de gemeente kan nazien of de gehanteerde tarieven kostendekkend zijn.

Als de gemeente het niet eens is met de gehanteerde tarieven, kan zij vragen dat hierover terug onderhandeld wordt.

Partijen verbinden zich er toe dat deze bepaling als een kettingbeding zal worden opgenomen in de verkoopakte.

 

Wat betreft de lopende en toekomstige huur-/gebruiksovereenkomsten, komen partijen het volgende overeen:

         de verkoper zal voor de 5e van iedere maand aan de koper een overzicht geven van de lopende en toekomstige huur-/gebruiksovereenkomsten

         de termijn van de toekomstige huur-/gebruiksovereenkomsten mag niet langer dan 1 jaar bedragen

         de verkoper zal vanaf heden voorafgaandelijk overleg plegen met de koper bij het toestaan van toekomstige huur-/gebruiksovereenkomsten die een impact hebben tijdens de schooluren

 

Wat betreft de parking, komen partijen overeen dat deze buiten de schooluren vrij toegankelijk zal zijn voor iedereen.

 

Wat betreft de bushalte en fietsstallingen die zich op het verkochte goed bevinden, komen partijen overeen dat hiervoor een eeuwigdurend en kosteloos recht van opstal voor openbaar nut aan de gemeente zal worden toegekend in de verkoopakte. De gemeente verbindt er zich toe de bushalte en fietsstallingen op haar kosten te onderhouden en te herstellen indien nodig.

 

Partijen komen overeen dat zij de praktische regeling van de respectievelijke verhuis in onderling overleg, op constructieve wijze, zullen regelen. Deze is in principe gepland voor juli 2024.

 

De verkoper verbindt zich ertoe om bij de ingenottreding:

         alle sleutels (afstandsbedieningen, alarmcode, enz.) aan de koper te overhandigen;

         het verkochte goed leeg te maken (zowel binnen als buiten) (behalve de goederen die inbegrepen zijn in de verkoop) zoals hiervoor vermeld.

 

Notaris Lerut uit Tielt-Winge zal optreden als instrumenterend notaris voor de gemeente.

 

School De Met meldde volledigheidshalve op 26 januari 2024 dat zij notaris Mostaert in dit dossier vervingen door notaris Honorez.

 

*****

 

Tijdens de gemeenteraad van 15 februari 2024 kon over dit agendapunt geen finale stemming gebeuren wegens het ontbreken van voldoende aanwezigheidsquorum (artikel 26, lid 1 DLB).

 

In afwijking hiervan, kan de gemeenteraad, als hij eenmaal bijeengeroepen is zonder dat het vereiste aantal leden aanwezig is, na een tweede oproeping, ongeacht het aantal aanwezige leden, op geldige wijze beraadslagen of beslissen over de onderwerpen die voor de tweede keer op de agenda voorkomen. Het betreft in casu dergelijke tweede oproeping conform artikel 26 lid 2 en lid 3 DLB.

 

*****

 

Ter zitting vraagt fractie Vooruit de stemming over volgende amendement: toevoeging aan de beslissing (en in de verkoopakte) van een voorkooprecht voor de gemeente (aan geïndexeerde verkoopprijs) in het scenario dat in de toekomst school De Met zou beslissen om het gebouw 't Jongensschool opnieuw te verkopen. Dit amendement wordt bij stemming verworpen.

*****

 

Financiële gevolgen

Verkoopsom van 1.400.000 euro, afwijking van maximaal 15% in meer of in min mogelijk na herschatting door AGION (en - in dat scenario - mits het niet-afzien van de partijen van de verkoop).

 

Bijlagen

         Ontwerp verkoopovereenkomst

         Schattingsverslag

         Opzoekingen

 

Besluit:

over amendering van het agendapunt8 stemmen voor: Tom Werner, Frederik Vranken, Jo Smekens, Marleen De Vry, Fons Lemmens, Yvette Duerinckx, Filip Broos en Rudi Meeus.
11 stemmen tegen: Rudi Beeken, Raf Alaerts, Gunther Clinckx, Jan Loddewykx, Germaine Willems, Gert Van denstorme, Manuela Vervoort, Tamara Vande Reyde, Kris Cornelissen, Gerry Caluwaerts en Agnes Van de Gaer.
 

 

over het (niet-geamendeerde) agendapunt11 stemmen voor: Rudi Beeken, Raf Alaerts, Gunther Clinckx, Jan Loddewykx, Germaine Willems, Gert Van denstorme, Manuela Vervoort, Tamara Vande Reyde, Kris Cornelissen, Gerry Caluwaerts en Agnes Van de Gaer.
7 stemmen tegen: Tom Werner, Frederik Vranken, Jo Smekens, Fons Lemmens, Yvette Duerinckx, Filip Broos en Rudi Meeus.
1 onthouding: Marleen De Vry.
Artikel 1

De verkoopovereenkomst voor site 't Jongensschool gelegen te Blerebergstraat 4, 3390 Tielt-Winge, als bijlage aan deze beslissing en er integraal deel van uitmakend, wordt - in tweede oproeping conform artikel 26 lid 2 en lid 3 DLB - goedgekeurd door de gemeenteraad.

 

Artikel 2

De gemeenteraad gaat akkoord met de verkoop van het onroerend goed tegen schattingsprijs van 1.400.000 euro.

 

Indien ingevolge herschatting door AGION deze schattingsprijs minimum 15 % afwijkt van de verkoopprijs, kunnen partijen van de verkoop afzien zonder bijkomende kosten. Bedraagt de afwijking minder dan voormeld percentage, zal aan deze prijs verkocht worden.

 

In geval de schatting lager is dan de overeengekomen verkoopprijs, dient het lokaal bestuur toelating te krijgen van zijn voogdijoverheid.

 

Artikel 3

In de definitieve authentieke verkoopakte wordt expliciet opgenomen dat de feestzaal met keuken en de (vergader)lokalen, buiten de schooluren, blijvend kunnen gebruikt worden door particulieren en verenigingen voor allerlei evenementen en dat ook ART blijvend kan gebruik maken van het muzieklokaal. De MET zal instaan voor de praktische regeling hiervan. De tarieven (in eerste instantie gebaseerd op de huidige tarifiëringspolitiek van de verkoper, mits eventuele indexatie)  en de gebruiksovereenkomst moeten voorafgaandelijk wel aan de gemeente ter nazicht overgemaakt worden.

 

Artikel 4

Het verkrijgen van aankoopsubsidiëring door AGION wordt opgenomen als opschortende voorwaarde in de verkoopovereenkomst.

 

Artikel 5

De algemeen directeur en de burgemeester worden gemachtigd de verkoopovereenkomst te ondertekenen namens het lokaal bestuur.

 

Artikel 6

De definitieve akte-modaliteiten zullen later nog worden voorgelegd aan de gemeenteraad voor goedkeuring.

 

Artikel 7

Afschrift van deze beslissing wordt bezorgd aan De MET vzw en aan notarissen Lerut en Honorez.

 

Artikel 8

Deze beslissing is onderworpen aan het bestuurlijk toezicht, zoals geregeld door de desbetreffende bepalingen van het Decreet over het lokaal bestuur." "

De verkoopovereenkomst voor 't Jongensschool wordt - in tweede oproeping conform artikel 26 lid 2 en lid 3 DLB - goedgekeurd door de gemeenteraad.

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

Aankoop netwerkmateriaal en diensten - mandatering VERA als opdrachtencentrale

Motivering

 

Feiten en context

Een sterk uitgebouwd netwerk is onmogelijk weg te denken in een modern lokaal bestuur. Door de steeds snellere en verdere digitalisering is er meer en meer connectiviteit nodig. WiFi in alle locaties is één van de doelstellingen in onze doelstellingenboom.

 

De laatste jaren is het duidelijk geworden dat een lokaal bestuur snel moet kunnen schakelen om de dienstverlening te kunnen blijven garanderen. Daarom is een raamovereenkomst waarbij men snel en met een beperkte administratieve overhead het noodzakelijke materiaal kan aanschaffen onontbeerlijk.

 

Juridische gronden

         Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

         Het besluit van de provincieraad van Vlaams-Brabant van 30 mei 2000 tot oprichting van «VERA als autonoom provinciebedrijf» (hierna: VERA).

         Art. 4 en 5 van de beheersovereenkomst van VERA zoals goedgekeurd door de provincieraad van 17 december 2013, waarbij de dienstverlening die VERA ontwikkelt en aanbiedt als doel heeft e-government te helpen realiseren bij lokale besturen, bovenlokaal is en ondersteunend met het oog op de verbetering van de samenwerking tussen de besturen in de provincie Vlaams-Brabant en gericht op het creëren van schaalvoordelen.

         Het bestek met toepassing van de openbare procedure en met als onderwerp “Raamovereenkomst ICT-, Audiovisueel- en Netwerk materiaal 2021/004” als een overheidsopdracht voor diensten zowel Belgisch (BDA: 2021-519277) als Europees (2021/S 098-254423) gepubliceerd werd op 18 mei 2021.

         VERA in de aankondiging en in het lastenboek opnam dat APB VERA Steunpunt e-government als aankoopcentrale met aanvullende aankoopactiviteiten handelt. Deze aankoopcentrale fungeert als tussenpersoon door het sluiten van raamovereenkomsten die door de aanbestedende overheden kunnen worden gebruikt (artikel 47, §1, alinea 2 van de wet overheidsopdrachten). De deelnemende instantie dient zelf nog een overeenkomst te sluiten met de gekozen leverancier.

 

Adviezen

Positief advies algemeen directeur.

 

Argumentatie

ICT-materiaal en een sterk uitgebouwd netwerk is onmogelijk weg te denken in een modern lokaal bestuur. Door de steeds snellere en verdere digitalisering is er meer en meer connectiviteit nodig.

De laatste jaren is het duidelijk geworden dat een lokaal bestuur snel moet kunnen schakelen om de dienstverlening te kunnen blijven garanderen. Daarom is een raamovereenkomst waarbij men snel en met een beperkte administratieve overhead het noodzakelijke materiaal kan aanschaffen onontbeerlijk.

 

VERA heeft als autonoom provinciebedrijf een overheidsstatuut, vastgesteld bij de provinciewet (art. 114 quinquies) en het provinciedecreet (art. 225-237), waaruit volgt dat de activiteiten van VERA kaderen in een opdracht van openbaar belang en VERA onderworpen is aan de wet op de overheidsopdrachten.

 

De overheidsopdracht “Raamovereenkomst ICT-, Audiovisueel- en Netwerk materiaal 2021/004” werd uitgeschreven namens andere besturen, zoals vermeld in de Belgische en Europese publicatie.

Het voorwerp van deze overheidsopdracht is een overeenkomst tegen prijslijst die samengesteld is op basis van eenheidsprijzen.

 

De raamovereenkomst is opgesplitst in 3 percelen. Er is reeds een afname van perceel 1 zoals goedgekeurd door de gemeenteraad van 21 april 2022. Perceel 3 (Netwerkmateriaal en diensten) bevat:

         Netwerkapparatuur (Firewalls, Switches, Indoor & Outdoor wireless access points, ...) om de hoofdinrichting van een lokaal bestuur en al hun bijlocaties met elkaar te verbinden en te voorzien van een performant lokaal netwerk.

         Analyse, bekabelingswerken, installatie, beheer, onderhoud en ondersteuning van dit netwerk.

         Monitoring en rapportering.

 

We zoeken een professionele partner die snel ICT materiaal kan leveren uit een groot assortiment.

 

Een werkgroep van afgevaardigden van de lokale besturen bepaalde mee de inhoud en voorwaarden van het bestek en heeft ook de analyse en evaluatie van offertes en de gunning begeleid.

 

Volgende instanties kunnen afnemen van deze raamovereenkomst zonder dat er een afnameplicht bestaat:

         Lokale overheden (gemeentebesturen, OCMW’s, gemeentescholen, hulpverleningszones, politiezones, culturele centra, gemeenschapscentra, bibliotheken, autonome gemeentebedrijven, intercommunales, interlokale verenigingen, VZW’s, … niet-limitatieve lijst) in de provincie Vlaams-Brabant die toegetreden zijn tot een door VERA opgericht samenwerkingsverband, hierna verder genaamd “virtuele centrumstad” of “samenwerking”. Dit geldt zowel voor de bestaande virtuele centrumsteden (Noord, STAD, Hageland, Luchthaven, Groene Rand, Brabantse Kouters, Lambiek, ADD-ICT) en samenwerkingen (Politie OOST, Politie WEST en Regionale landschappen Vlaams-Brabant), als voor de nog op te richten virtuele centrumsteden of samenwerkingen. Inschrijvers moeten er rekening mee houden dat de totale omvang van de leveringen of diensten kan stijgen in de ondergenoemde twee gevallen:

         Bij toetreding van een lokale overheid, die nog geen deel uitmaakte van een virtuele centrumstad of samenwerking, tot een bestaande virtuele centrumstad of samenwerking;

         Bij oprichting van een nieuwe virtuele centrumstad of samenwerking, waardoor ook de lokale overheden in deze regio van deze raamovereenkomst gebruik kunnen maken.

 

Onder toetreding tot een virtuele centrumstad verstaan zij het nemen van een college- of raadsbeslissing door de desbetreffende lokale overheid of het nemen van een beslissing door het hoogste bestuursorgaan van de organisatie met het oog op de goedkeuring van het protocol tot samenwerken. Meer info over virtuele centrumsteden en de deelnemende besturen zijn te vinden op: https://www.vera.be/virtuele-centrumsteden

         Leden en toekomstige leden van de interlokale vereniging IT-punt. Meer info kan op: https://www.it-punt.be/it-punt-in-het-kort

         VERA (Autonoom provinciebedrijf)

         Provinciebestuur Vlaams-Brabant inclusief provinciale VZW's en provinciale scholen

 

VERA heeft samen met een vertegenwoordiging van 10 afgevaardigden van de lokale besturen de analyse gemaakt en de leveranciers geselecteerd die de interessantste aanbieding voor ICT-materiaal heeft tegen de beste prijs en kwaliteit, op alle hierbij betrokken gebieden.

 

Het bestek en de evaluaties gebeurde onder toezicht en met medewerking van een werkgroep van 8 openbare besturen en VERA.

 

Deze overheidsopdracht beoogt het sluiten van een raamovereenkomst met één deelnemer per perceel.

Conform de bepalingen van het bestek werden de volgende percelen toegewezen aan:

Perceel 1: ICT-materiaal: Centralpoint België N.V., Nieuwlandlaan 111, 3200 Aarschot

Perceel 2: Audiovisueel materiaal en diensten: IT1 bv, Steenkaaistraat 14 te 9200 Dendermonde

Perceel 3: Netwerkmateriaal en diensten: Simac NV, Arthur De Coninckstraat 5 te 3070 Kortenberg.

 

De overeenkomst wordt afgesloten voor een periode van 48 maanden met ingang op 10 juni 2022.

 

Financiële gevolgen

Budgetjaar

Budgetsleutel

Geraamde uitgaven

Beschikbaar budget op datum van 6 maart 2024

2024

011901/24100100 20-25/011901/06

€ 30.000 à 35.000

€ 40.000

 

Bijlagen

         Bestek 'Raamovereenkomst ICT-, Audiovisueel- en Netwerk materiaal 2021/004'

         Erratum - vragen en antwoorden

         Erratum - wijziging specificaties perceel 3

         Perceel 3 - gunningsverslag

         Perceel 3 - gunningsbeslissing

         Presentatie infosessie raamovereenkomst ICT-materiaal

         Bijlage inventaris

         Offerte

 

Besluit:

eenparig aangenomen.
Artikel 1

De gemeenteraad gaat akkoord om VERA te mandateren als opdrachtencentrale en de raamovereenkomst aankoop ICT-materiaal (perceel 3: Netwerkmateriaal en diensten) met VERA af te sluiten. De afname via de raamovereenkomst is mogelijk tot en met 9 juni 2026.

 

Artikel 2

De geraamde waarde voor deze opdracht is op basis van vermoedelijke hoeveelheden.

 

Artikel 3

De nodige budgetten zijn ingeschreven in het meerjarenplan onder beleidsitem 011901 - rekeningnummer 24100100 (project 20-25/011901/06).

 

Artikel 4

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van deze beslissing.

 

Artikel 5

Afschrift van deze beslissing wordt bezorgd aan VERA.

 

Artikel 6

Deze beslissing is onderworpen aan het bestuurlijk toezicht, zoals geregeld door de desbetreffende bepalingen van het Decreet over het lokaal bestuur." "

Mandatering VERA als opdrachtencentrale - Aankoop Netwerkmateriaal en diensten.

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

Kennisneming antwoord gouverneur/ABB klacht wegens het ontbreken van een brandveiligheidsattest voor de feestzaal "La Grange" van het Kasteel Cleerbeek te Houwaart en twee weekendverblijven op hetzelfde kasteeldomein

Motivering

 

Feiten en context

Het Agentschap Binnenlands bestuur ontving op 30 november 2023 een klacht wegens het ontbreken van een brandveiligheidsattest voor de feestzaal "La Grange" van het kasteel Cleerbeek te Houwaart en twee weekendverblijven op hetzelfde kasteeldomein.

 

Klager haalt aan dat in het park rondom het kasteel Cleerbeek te Houwaart een illegale feestzaal staat. De feestzaal werd gebouwd zonder omgevingsvergunning en bijgevolg beschikt de zaal niet over een brandveiligheidsattest.

Daarnaast haalt de klager aan dat in het natuurgebied naast het kasteel zonder omgevingsvergunning twee weekendverblijven werden geplaatst die commercieel worden uitgebaat. Ook hier ontbreken volgende de klager brandveiligheidsattesten.

 

De provinciegouverneur stelde een onderzoek naar de ontbrekende stukken in.

Voor wat betreft de stedenbouwkundige overtredingen stelde de Afdeling Handhaving een aanmaning op wegens het uitvoeren van werken zonder vergunning. De overtreder gaf geen gevolg aan het verzoek om de onwettige toestand ongedaan te maken. De Afdeling Handhaving stelde een proces-verbaal op.

Voor wat betreft de brandveiligheidsattesten, won de provinciegouverneur inlichtingen in bij de korpschef van politiezone Hageland en de zonecommandant. Daaruit blijkt dat er een A-attest werd opgemaakt voor één van de twee weekendverblijven. Voor het andere weekendverblijf, noch de feestzaal werd bijkomende informatie ontvangen.

 

Na onderzoek van de stukken stelde de provinciegouverneur vast niet bevoegd te zijn om op te treden in dit dossier, dat wel de nodige aandacht verdient.

 

Juridische gronden

         Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

         Gemeenteraadsbeslissing van 16 september 2021 inzake het zonaal horeca- en evenementenreglement.

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

Het college van burgemeester en schepenen is bevoegd voor de controle en handhaving in het kader van bouwovertredingen. Indien de bouwovertreding een gewestelijke prioriteit betreft, kan de bouwovertreding ook gemeld worden bij de afdeling Handhaving van het Departement Omgeving. In casu liggen de constructies in natuurgebied en parkgebied zodat ze behoren tot de prioriteiten van het gewest.

 

Ook wat betreft de ontbrekende brandveiligheidsattesten is de toezichthoudende overheid evenmin bevoegd om controles en/of maatregelen op te leggen.

 

De provinciegouverneur vraagt de burgemeester dit dossier met de nodige aandacht te bekijken. De burgemeester is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid op zijn grondgebied. Het komt aan de burgemeester toe om zich van de situaties te vergewissen en om, zo nodig stappen te ondernemen om de veiligheid op de verhuurde locaties van de gebruikers ervan te garanderen.

 

De gemeenteraad neemt conform artikel 332, §1, derde lid en artikel 333, tweede lid decreet over het lokaal bestuur kennis van de beslissing van de gouverneur betreffende de klacht op zijn eerstvolgende vergadering.

 

Financiële gevolgen

Er zijn geen financiële gevolgen.

 

Bijlagen

Schrijven ABB als antwoord op klacht.

 

Besluit:

De gemeenteraad neemt kennis van het antwoord van het Agentschap Binnenlands bestuur naar aanleiding van een klacht wegens het ontbreken van een brandveiligheidsattest voor feestzaal "La Grange" van Kasteel Cleerbeek en twee weekendverblijven op hetzelfde kasteeldomein." "

Kennisname antwoord ABB op een klacht wegens ontbrekende brandveiligheidsattesten voor feestzaal "La Grange" en twee weekendverblijven.

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

Aanbestedingsdossier sportsite - vaststelling ontwerp, gunningswijze, bestek en raming

Motivering

 

Feiten en context

De gemeenteraadsbeslissing van 16 september 2021 waarin de lastvoorwaarden en gunningswijze werd goedgekeurd voor het aanstellen van een ontwerper voor de inrichting van de sportsite.

 

Het college van burgemeester en schepenen stelde op 3 mei 2022 Antea Group aan als ontwerper voor de sportsite.

 

Antea Group heeft het ontwerp en aanbestedingsdossier opgemaakt voor de sportsite.

 

Juridische gronden

         Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, inzonderheid artikels 40 en 41, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad

         De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen

         Het Bestuursdecreet van 7 december 2018

         Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikels 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht

         De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen

         De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, inzonderheid artikel 36

         Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen

         Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

Het ontwerp (als bijlage) werd opgesteld in overleg met het gemeentebestuur.

 

Het aanbestedingsdossier (als bijlage) werd opgesteld door het studiebureau.

 

Financiële gevolgen

De uitgave voor de studie-opdracht is budgettair voorzien in 074000/02 21400 0000.

De uitgave voor de realisatie is budgettair voorzien in 074000/4.7.1/22800000.

De Vlaamse investeringssubsidies is ingeschreven onder rubriek 074000/4.7.1/15002000.

 

Bijlagen

Aanbestedingsdossier

 

Besluit:

16 stemmen voor: Rudi Beeken, Raf Alaerts, Gunther Clinckx, Jan Loddewykx, Germaine Willems, Gert Van denstorme, Manuela Vervoort, Tamara Vande Reyde, Marleen De Vry, Fons Lemmens, Yvette Duerinckx, Filip Broos, Rudi Meeus, Kris Cornelissen, Gerry Caluwaerts en Agnes Van de Gaer.
3 onthoudingen: Tom Werner, Frederik Vranken en Jo Smekens.
Artikel 1

Goedkeuring wordt verleend aan het ontwerp, de gunningswijze, het bestek en de raming (als bijlagen bij deze beslissing) voor de opdracht “inrichting sportsite”, opgesteld door Antea Group.

De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De wijze van gunning betreft een openbare procedure.

 

Artikel 2

In opdracht van de gemeente zal Antea Group de aanbestedingsprocedure voeren.

 

Artikel 3

De uitgave voor deze opdracht is budgettair voorzien in 074000/02 21400 0000.

 

Artikel 4

Afschrift van deze beslissing wordt bezorgd aan Antea Group.

 

Artikel 5

Onderhavige beslissing is onderworpen aan het algemeen bestuurlijk toezicht, zoals geregeld door het decreet over het lokaal bestuur." "

Het aanbestedingsdossier wordt goedgekeurd.

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

Heraanleg voetpaden Wingeveld - fase 2 - Goedkeuring eindafrekening

Motivering

 

Feiten en context

De gemeenteraad verleende in zitting van 25 mei 2023 goedkeuring aan de lastvoorwaarden, de raming en de plaatsingsprocedure van de opdracht “heraanleg voetpaden Wingeveld - fase 2”, met name de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.

 

Het college van burgemeester en schepenen verleende in zitting van 27 juni 2023 goedkeuring aan de gunning van deze opdracht aan Liema, Ambachtenlaan 42 te 3300 Tienen tegen het nagerekende offertebedrag van 100.504,68 euro excl. btw of 121.610,66 euro incl. 21% btw.

 

De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2023/645.

 

Het college van burgemeester en schepenen verleende in zitting van 19 september 2023 goedkeuring aan de aanvangsdatum van deze opdracht, zijnde 6 november 2023.

 

Het college van burgemeester en schepenen verleende in zitting van 6 februari 2024 goedkeuring aan verrekening 1 voor een bedrag in meer van 3.919,3 euro excl. btw of 4.742,35 euro incl. 21% btw.

 

Het college van burgemeester en schepenen verleende in zitting van 6 februari 2024 goedkeuring aan het proces-verbaal van voorlopige oplevering van 23 januari 2024, opgesteld door de afdeling.

 

Juridische gronden

         Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 40 en 41, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad.

         De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.

         Het Bestuursdecreet van 7 december 2018.

         Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht.

         De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.

         De wet van 17 juni 2016 en latere wijzigingen inzake overheidsopdrachten, meer bepaald artikel 42, § 1, 1° a) (de goed te keuren uitgave excl. btw bereikt de drempel van 140.000 euro niet).

         Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen.

         Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 90, 1°.

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

De ontwerper stelde de eindafrekening op, waaruit blijkt dat het eindbedrag van de werken 142.018,43 euro incl. btw bedraagt, als volgt gedetailleerd:

 

Raming

 

€ 128.157,30

Bestelbedrag

 

€ 100.504,68

HV in meer

+

€ 0,00

HV in min

-

€ 0,00

Bijwerken

+

€ 3.919,30

Bestelbedrag na verrekeningen

=

€ 104.423,98

Nog te verrekenen (in meer)

-

€ -0,01

Afrekening VH (in meer)

+

€ 12.748,65

Reeds uitgevoerd

=

€ 117.172,64

Prijsherzieningen

+

€ 198,02

Totaal excl. btw

=

€ 117.370,66

Btw

+

€ 24.647,77

TOTAAL

=

€ 142.018,43

 

De eindafrekening overschrijdt het gunningsbedrag met 16,58% (exclusief 198,02 euro prijsherzieningen).

 

Financiële gevolgen

De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2023, op budgetcode 22400000/020000-20-25/020000/12-1 (actieplan AP5.4) (actie 5.4.1).

 

Bijlagen

Overzicht eindafrekening

 

Besluit:

eenparig aangenomen.
Artikel 1

Goedkeuring wordt verleend aan de eindafrekening voor de opdracht “heraanleg voetpaden Wingeveld - fase 2”, opgesteld door de ontwerper, waaruit blijkt dat de werken een eindtotaal bereikten van 117.370,66 euro excl. btw of 142.018,43 euro incl. 21% btw.

 

Artikel 2

De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2023, op budgetcode 22400000/020000-20-25/020000/12-1 (actieplan AP5.4) (actie 5.4.1).

 

Artikel 3

Deze beslissing is onderworpen aan het bestuurlijk toezicht, zoals dit wordt geregeld door de toepasselijke bepalingen van het Decreet over het lokaal bestuur." "

De eindafrekening wordt goedgekeurd.

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

Stopzetting procedure rooilijn Bleukenweg

Motivering

 

Feiten en context

De gemeenteraad stelde in zitting van 18 januari 2024 het principe van het verleggen van gemeenteweg 62, het verbreden van gemeenteweg 61, beiden uit de Atlas der Buurtwegen van Tielt, en het rooilijnplan van de gemeenteweg, gekend als Bleukenweg voorlopig vast.

 

Overeenkomstig artikel 17§2 van het Gemeentewegendecreet onderwerpt het college van burgemeester en schepenen het ontwerp van gemeentelijk rooilijnplan aan een openbaar onderzoek dat binnen een ordetermijn van dertig dagen na de voorlopige vaststelling, vermeld in paragraaf 1, minstens wordt aangekondigd door:

1° aanplakking aan het gemeentehuis en ter plaatse, minstens aan het begin- en eindpunt van het nieuwe, gewijzigde of verplaatste wegdeel;

2° een bericht op de website van de gemeente of in het gemeentelijk infoblad;

3° een bericht in het Belgisch Staatsblad;

4° een afzonderlijke mededeling die met een beveiligde zending wordt gestuurd naar de woonplaats van de eigenaars van de onroerende goederen die zich bevinden in het ontwerp van gemeentelijk rooilijnplan;

5° een afzonderlijke mededeling aan de aanpalende gemeenten, als de weg paalt aan de gemeentegrens en deel uitmaakt van een gemeentegrensoverschrijdende verbinding;

6° een afzonderlijke mededeling aan de deputatie en het departement;

7° een afzonderlijke mededeling aan de beheerders van aansluitende openbare wegen;

8° een afzonderlijke mededeling aan de maatschappijen van openbaar vervoer.

 

Juridische gronden

         Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

         Decreet houdende de gemeentewegen van 3 mei 2019.

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

De adviezen opgesomd in artikel 21§2 van het Decreet gemeentewegen werden niet ingewonnen.

 

Dit vormt een procedurefout. De in artikel 21§2 te ondernemen stappen moeten binnen een ordetermijn van 30 dagen na de voorlopige vaststelling gezet worden, bij voorkeur gelijktijdig.

 

Het is aangewezen de huidige procedure stop te zetten en een nieuwe beslissing houdende de voorlopige vaststelling van de verlegging van gemeenteweg 62, het verbreden van de gemeenteweg 61, beiden uit de Atlas der Buurtwegen van Tielt, en het rooilijnplan van de gemeenteweg, gekend als Bleukenweg  te nemen.

 

Financiële gevolgen

Er zijn geen financiële gevolgen.

 

Bijlagen

Geen bijlagen.

 

Besluit:

eenparig aangenomen.
Artikel 1

De procedure houdende de verlegging van gemeenteweg 62, het verbreden van gemeenteweg 61, beiden uit de Atlas der Buurtwegen van Tielt, en het rooilijnplan van de gemeenteweg, gekend als Bleukenweg, aangevat bij gemeenteraadsbeslissing van 18 januari 2024, wordt stopgezet.

 

Artikel 2

Dit besluit is onderworpen aan de toepassingen van het bestuurlijk toezicht overeenkomstig artikels 330 e.v. van het DLB." "

De procedure houdende de vaststelling van de rooilijn ter hoogte van de Bleukenweg wordt stopgezet.

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

Voorlopige vaststelling rooilijn Bleukenweg

Motivering

 

Feiten en context

Naar aanleiding van uit te voeren riolerings- en wegeniswerken ter hoogte van de Bleukenweg werd een rooilijnplan opgesteld.

 

Het betreft de vaststelling van de rooilijn in de zone tussen Bleukenweg 15 - Bleukenweg 27.

 

Juridische gronden

         Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

         Decreet houdende de gemeentewegen van 3 mei 2019.

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

Uit het ontwerp van rooilijnplan (zie bijlage), opgemaakt door beëdigd landmeter-expert Nele Van de Velde met kantoren te Oude Diestsebaan 5, 3390 Tielt-Winge van 10 juni 2022, blijkt duidelijk de toekomstige rooilijn van de gemeenteweg.

 

De huidige weg is deels opgenomen in de Atlas der Buurtwegen van Tielt, namelijk weg 61 (de breedte overeenkomstig de Atlas is 2,4 meter) en 62 (de breedte overeenkomstig de Atlas is 2,4 meter).

 

Het dossier bevat tevens een verleggingscomponent:

         Te verleggen pad 62 op de kadastraal gesitueerde percelen te Tielt-Winge, 1e afdeling, sectie B, nummers:

         132L (225 m²), in eigendom van Schroos - Van der Heyden, wonende te Bleukenweg 12, 3390 Tielt-Winge

         147P (9 m²) en 150B (225 m²), in eigendom van Eddy Van Geertruyden, wonende te Bleukenweg 16, 3390 Tielt-Winge

         155L (138 m²) en 156K (83 m²), in eigendom van:

          Vlaams Gewest, met kantoren te Havenlaan 88, 1000 Brussel

          Agentschap voor Natuur en Bos, met kantoren te Havenlaan 88/75, 1000 Brussel

         155T (66 m²), in eigendom van Merckx - Boschmans, wonende te Bleukenweg 18, 3390 Tielt-Winge

In totaliteit: 746 m²

 

         Bestaand en te behouden pad 62 op de kadastraal gesitueerde percelen te Tielt-Winge, 1e afdeling, sectie B, nummers:

         147P (8 m²), 150B (12 m²) en 150M (7 m²), in eigendom van Eddy Van Geertruyden, wonende te Bleukenweg 16, 3390 Tielt-Winge

         155L (9 m²), in eigendom van

          Vlaams Gewest, met kantoren te Havenlaan 88, 1000 Brussel

          Agentschap voor Natuur en Bos, met kantoren te Havenlaan 88/75, 1000 Brussel

         154B2 (166 m²), in eigendom van Delport - Pszeniczko, wonende te Bleukenweg 25, 3390 Tielt-Winge

         155T (21 m²), in eigendom van Merckx - Boschmans, wonende te Bleukenweg 18, 3390 Tielt-Winge

         154T (141 m²), in eigendom van Vangramberen - Willebrords, wonende te Bleukenweg 27, 3390 Tielt-Winge

In totaliteit: 345 m²

 

         Nieuw pad, op de kadastraal gesitueerde percelen te Tielt-Winge, 1e afdeling, sectie B, nummers:

         132L (244 m²), in eigendom van Schroos - Van der Heyden, wonende te Bleukenweg 12, 3390 Tielt-Winge

         129R (2 m²), 147P (1 m²), 150B (117 m²), 150K (84 m²) en 150M (115 m²), in eigendom van Eddy Van Geertruyden, wonende te Bleukenweg 12, 3390 Tielt-Winge

         155L (123 m²) en 156K (105 m²), in eigendom van:

          Vlaams Gewest, met kantoren te Havenlaan 88, 1000 Brussel

          Agentschap voor Natuur en Bos, met kantoren te Havenlaan 88/75, 1000 Brussel

         153C (43 m²) en 154T (160 m²), in eigendom van Vangramberen - Willebrords, wonende te Bleukenweg 27, 3390 Tielt-Winge

         155T (20 m²), in eigendom van Merckx - Boschmans, wonende te Bleukenweg 18, 3390 Tielt-Winge

         154A2, 154B2 en 154R(257 m²) en 154B2 (8 m²), in eigendom van Delport - Pszeniczko, wonende te Bleukenweg 25, 3390 Tielt-Winge

In totaliteit: 1.279 m²

 

Gezien het voornemen tot het vaststellen van de rooilijn ter hoogte van dit gedeelte van de Bleukenweg uitvoering geeft aan artikel 3 (doelstellingen) en aan artikel 4 (principes) van het decreet houdende de gemeentewegen van 3 mei 2019 werd het aan deze artikels getoetst.

 

Het vaststellen van de rooilijn beoogt de uitbouw van een veilig wegennet op lokaal niveau. Het is vereist dat het gemeentebestuur het wegdek vernieuwd en goedkeuring geeft over uit te voeren rioleringswerken. Het is vereist dat deze wegenis openbaar domein wordt.

 

De Bleukenweg laat gemotoriseerd verkeer toe. Het betreft echter een wegje bestaande uit 1 rijvak die relatief weinig woningen bedient. Verderop sluit hij aan op het onverharde segment van weg 62 en weg 24 waardoor een verbinding tussen de Bleukenweg ter hoogte van het Walenbos gerealiseerd wordt met de Bleukenweg ter hoogte van de Postweg.

Aan het trage wegennet wordt bijgevolg niet geraakt.

 

De vaststelling van de rooilijn staat ten dienste van het algemeen belang. De structuur, de samenhang en de toegankelijkheid van het gemeentelijk wegennet wordt niet aangetast. Het betreft hier enkel het vastleggen van de bestaande toestand in een rooilijnplan. Hiermee wordt ook de onduidelijke situatie uitgeklaard. Het uitzonderlijk karakter van de maatregel is hierdoor tevens gestaafd.

 

De aan de Bleukenweg palende wegen blijven ontsloten zoals dit in de huidige toestand reeds het geval is. De ontsluiting van de aangrenzende percelen wordt bijgevolg in acht genomen.

 

Er is geen scheiding tussen fiets- en voetgangersverkeer en de rijbaan. De nodige maatregels inzake verkeersveiligheid worden desalniettemin gerespecteerd. De Bleukenweg heeft een beperkt uitrustingsniveau. Deze wegenis is voldoende gezien de lage woondichtheid langs deze weg. Er bevinden zich ter hoogte van het traject geen handelszaken. De weg mondt uiteindelijk uit in het Walenbos.

 

Er worden geen gemeentegrenzen overschreden. De site dient vooral op lokaal schaalniveau te worden gezien.

 

De vaststelling van de rooilijn heeft net tot doel duidelijkheid te scheppen over de grens tussen het privaat en openbaar domein. Dergelijke beslissing is in het belang van de behoeften van de huidige en toekomstige generatie die gebruik maakt van de weg. Er is zowel ruimte voor traag als gemotoriseerd verkeer. Er wordt voldoende rekening gehouden met de verschillende maatschappelijke activiteiten. De breedte van de Bleukenweg volstaat voor het geplande verkeer waarbij de laatste ontwikkelingen in het duurzaam mobiliteitsdenken opgenomen werden.

 

Intertopo stelde het schattingsverslag op, dit dateert van 7 maart 2024.

Het schattingsverslag is gebaseerd op de volgende motieven:

 

         Er is een nieuw gemeentewegendecreet van toepassing, dit werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op dd. 12/08/2019 en is van kracht sinds 01/09/2019. Artikel 28§2 van het decreet stipuleert o.a.: De waardevermeerdering wordt geacht nihilte zijn als de gemeenteweg in de feiten verdwenen is, omdat infrastructuren door of in opdracht van de overheid zijn aangelegd of omdat de gemeenteweg werd bebouwd krachtens een rechtsgeldige, niet-vervallen vergunning die werd verleend vóór 1 september 2019.

         Vermits de buurtweg nr. 62 deels getroffen is door een vergunde constructie en ook rekening houdend met de bovenstaande paragraaf, is de waarde van de verlegging van deze voetweg ter hoogte van perceel 155T nihil.

         Vermits de te openen buurtweg al meer dan 30 jaar in ongestoord en voortdurend publiekelijk gebruik is, is de waarde van deze buurtweg nihil.

 

De meerwaarde voor de afschaffing op het perceel 150B bedraagt 389 euro.

 

Financiële gevolgen

Er zijn geen financiële gevolgen.

 

Bijlagen

         Ontwerp rooilijnplan Bleukenweg

         Ontwerp verleggingsplan Bleukenweg

         Schattingsverslag

 

Besluit:

eenparig aangenomen.
Artikel 1

De gemeenteraad stelt het ontwerp van grafisch plan tot verlegging van gemeenteweg 62, het verbreden van gemeenteweg 61, beiden uit de Atlas der Buurtwegen van Tielt, en het rooilijnplan van de gemeenteweg, gekend als Bleukenweg voorlopig vast.

 

Artikel 2

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de verdere uitvoering (openbaar onderzoek en dergelijke) van deze beslissing.

 

Artikel 3

Dit besluit is onderworpen aan de toepassingen van het bestuurlijk toezicht overeenkomstig artikels 330 e.v. van het DLB." "

De gemeenteraad stelt het gemeentelijk rooilijnplan Bleukenweg, verlegging van gemeenteweg 62 en het verbreden van gemeenteweg 61 uit de Atlas der Buurtwegen van Tielt voorlopig vast.

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

Zaak der wegen Kriebekestraat

Motivering

 

Feiten en context

Er werd een aanvraag tot omgevingsvergunning voor het uitvoeren van stedenbouwkundige handelingen ingediend door gemeentebestuur Tielt-Winge, met kantoren te Kruisstraat 2, 3390 Tielt-Winge.

 

De aanvraag beoogt het wijzigen van de bestaande verharding met aanliggend fietspad, het aanleggen van bushaltes, het rooien van heesters en het wijzigen van het rooilijnplan van gemeenteweg 1 opgenomen in de Atlas der Buurtwegen van Houwaart op het openbaar domein en de kadastraal gesitueerde percelen te Tielt-Winge, openbaar domein en 2e afdeling, sectie C, nummers 276G2 en 694/2W. Het dossier is gekend onder de referentie OMV_2024006289.

 

Het dossier werd ingediend op 17 januari 2024.

 

Het volledig- en ontvankelijkheidsbewijs werd afgeleverd op 26 januari 2024.

 

Over de volledige aanvraag werd een openbaar onderzoek georganiseerd van 2 februari 2024 tot en met 2 maart 2024.

 

Juridische gronden

         Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

         De Vlaamse Codex Ruimtelijke ordening van 15 mei 2009 en latere wijzigingen.

         Het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning en latere wijzigingen.

         Het besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015 tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning en latere wijzigingen.

         Het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen en latere wijzigingen.

 

Adviezen

Het Agentschap voor Natuur en Bos bracht op 23 februari 2023 een voorwaardelijk gunstig advies uit:

Ruimtelijke bestemming

Woongebied met landelijk karakter en natuurgebied

 

Beschermingsstatus

Het projectgebied is gedeeltelijk gelegen in VEN-gebied Het Walenbos.

 

Biologische waarderingskaart

Biologisch minder waardevol complex van open bebouwing met beplanting en weg met bermen van soortenrijk permanent cultuurgrasland met relicten van halfnatuurlijke graslanden.

 

Rechtsgrond

Dit advies wordt verstrekt door het Agentschap voor Natuur en Bos op basis van de volgende wetgeving:

         Artikel 35 § 4 Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning.

         Artikel 38/3 Besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015 tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning.

         Artikel 26bis §2 van het Natuurdecreet van 21 oktober 1997 (in het kader van de verscherpte natuurtoets).

 

Bespreking aanvraag

Het projectgebied is grotendeels gelegen in woongebied met landelijk karakter. In die zones bevinden zich geen verboden te wijzigen vegetaties of bos. Dat betekent dat er in het in woongebied gelegen deel van het projectgebied geen ontbossingen of vegetatiewijzigingen kunnen worden uitgevoerd die vallen onder de bepalingen van het Bosdecreet of Vegetatiebesluit. Er worden in het woongebied ook geen andere werken voorzien die negatieve invloed hebben op de natuurwaarden in het aanpalend natuurgebied.

De beoordeling van de werken in woongebied valt daarmee buiten de adviesperimeter van het Agentschap.

De in het dossier opgenomen vegetatiewijziging valt buiten de reikwijdte van het Vegetatiebesluit.

 

Bespreking verscherpte natuurtoets

Het zuidelijk deel van het projectgebied ligt in het VEN ‘Het Walenbos’. Om de impact van de werken op de natuurwaarden in het VEN te beoordelen dient bij werken in VEN steeds een verscherpte natuurtoets aan het dossier te worden toegevoegd. Het dossier bevat geen verscherpte natuurtoets en is dus onvolledig.

 

Naast de bestaande fietspaden liggen in het VEN aan beide zijden van de weg grasbermen.

Deze zullen bij de uitvoering van de werken worden beschadigd. Aangezien de beschadiging van de werken dient om de fundering onder de fietspaden te plaatsen, en de uiteindelijke breedte van de verharding op niveau van het maaiveld dezelfde zal zijn als in de bestaande toestand kunnen de grasbermen na aanleg van de verharding worden hersteld. Wegens de beperkte lengte van de werken in het VEN is de schade aan het grasland beperkt en kan het Agentschap uitzonderlijk akkoord gaan met de voorziene beschadigingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Agentschap voor Natuur en Bos stelt vast dat de vergunningsplichtige activiteit geen onvermijdbare en onherstelbare schade aan de natuur in het VEN zal veroorzaken.

 

Conclusie

Op basis van bovenstaande uiteenzetting verleent het Agentschap voor Natuur en Bos een gunstig advies mits naleving van de volgende voorwaarden:

         Ter hoogte van het in VEN gebied gelegen deel van het projectgebied mag de werf aan beide zijden van de weg niet breder zijn dan 20 cm voorbij de buitenste grens van de onderfundering.

         De te behouden delen van de onverharde bermen mogen niet worden gebruikt voor de stockage van grond, bouwmaterialen of machines.

         Na voltooiing van de werken dienen de grasbermen aan beide zijden van de weg spoedig te worden hersteld door egalisering en inzaaien met een kruidenrijk grasmengsel van inheemse soorten.

 

De vergunningverlenende overheid kan de vergunning slechts toekennen mits naleving van deze voorwaarden.

 

Onderstaande direct werkende normen zijn hierbij van toepassing:

Artikel 16 en 25 §3 Decreet betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu van 21.10.1997

Artikel 7 Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van nadere regels ter uitvoering van het decreet van 21.10.1997 betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu van 23.07.1998

 

Onderstaande doelstellingen of zorgplichten zijn hierbij van toepassing:

Artikel 14 §1 Decreet betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu van 21.10.1997

Gelet op art. 31 §2 van het Besluit van de Vlaamse regering houdende maatregelen ter uitvoering van het gebiedsgerichte natuurbeleid van 21 november 2003 geldt een gunstig advies als ontheffing op de verboden van artikel 25 §3 2° van het decreet betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu van 21 oktober 1997.

 

Het Agentschap voor Natuur en Bos wenst een afschrift van de beslissing over de vergunningsaanvraag te ontvangen.

 

Het Agentschap Landbouw & Zeevisserij bracht op 4 maart 2024 (ingekomen op 4 maart 2024) een gunstig advies uit:

De aanvraag heeft geen betrekking op professionele agrarische of para-agrarische activiteiten, en is deels gelegen in agrarisch gebied. Het gevraagde betreft de aanleg van fietspaden langs de Kriebekestraat.

De voorgestelde werken kwalificeren zich als werken van algemeen belang met een beperkt ruimtelijke impact.

 

Gelet op het openbaar nut van de aanvraag brengt het Agentschap Landbouw en Zeevisserij een gunstig advies uit voor deze aanvraag. Er worden geen bijkomende landbouwbelangen aangetast.

 

Argumentatie

Als de aanvraag de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg omvat, dient de gemeenteraad te beslissen over de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van de gemeenteweg. Het bevat de wijziging van een gemeenteweg.

 

De gemeenteraad dient zich uit te spreken over de ligging, de breedte en de uitrusting van de gemeenteweg, en over de eventuele opname in het openbaar domein. Hierbij wordt rekening gehouden met de doelstellingen en principes, vermeld in artikel 3 en 4 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen, en in voorkomend geval met het gemeentelijk beleidskader en afwegingskader, vermeld in artikel 6 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen. De gemeenteraad neemt daarbij kennis van de standpunten, opmerkingen en bezwaren die zijn ingediend tijdens het openbaar onderzoek, en kan in het besluit voorwaarden opleggen en lasten verbinden, die de bevoegde overheid, zijnde in deze het college van burgemeester en schepenen, in de eventuele vergunning opneemt.

 

Het aangevraagde voorziet in het wijzigen van de bestaande verharding met aanliggend fietspad, het aanleggen van bushaltes, het rooien van heesters en het wijzigen van het rooilijnplan van gemeenteweg 1 opgenomen in de Atlas der Buurtwegen van Houwaart. Concreet zal de rijbaan minder breed aangelegd worden waardoor er bredere en veiligere fietspaden kunnen aangelegd worden. Het openbaar domein zal uitbreiden ten voordele van de aanleg van een bushalte ter hoogte van Kriebekestraat 54. Ter hoogte van Haldertstraat 2 wordt de zone voor het voetpad toegevoegd aan het openbaar domein.

 

Overeenkomstig de Atlas der Buurtwegen is deze weg 11 meter breed.

 

Ter hoogte van de bovenvermelde bushalte wordt een perron aangelegd met een breedte van maximaal 2,5 meter. Aanliggend wordt een fietspad met een breedte van 1,75 meter gecreëerd.

 

De voorgestelde wijziging heeft een reële impact op de uitbouw van een veilig wegennet. Er wordt meer ruimte gegeven aan de voetgangers. Ter hoogte van Haldertstraat 2 wordt het voetpad verruimd.

De bushalte wordt ter hoogte van Kriebekestraat 54 ingericht op de rijbaan. Naast de rijweg wordt een perron en een fietspad geaccommodeerd.

Dat is veiliger omdat de bus dan zijn voorrang niet hoeft “op te eisen” (want hij moet niet in- en uitvoegen) en omdat de bus dan het fietspad niet hoeft te kruisen.

Voor de bussen betekent het een tijdswinst, want de bus moet zijn voorrang niet "opeisen". Daardoor wordt het openbaar vervoer sneller en stipter, en wordt de bus interessanter als alternatief voor de wagen.

Het comfort voor de reiziger neemt toe. Doordat de bus op de rijbaan stopt, is er meer plaats voor wachtruimte. En doordat de bus minder manoeuvreert, is het aangenamer reizen voor de staande reiziger.

 

Het voorgestelde project heeft geen impact op de herwaardering en bescherming van een fijnmazig netwerk van trage wegen. De Kriebekestraat is geen trage weg, maar betreft een weg die gebezigd wordt door gemotoriseerd verkeer.

 

De wijziging staat ten dienste van het algemeen belang. De rijbaan zal minder breed worden aangelegd waardoor er bredere en veiligere aanliggende fietspaden kunnen aangelegd worden. Dit zal een positieve impact hebben op de ruimtelijke context.

 

Het is, zoals hierboven reeds gemotiveerd, in het algemeen belang voor alle weggebruikers om het voorgesteld project uit te voeren. Het uitzonderlijk karakter is gerechtvaardigd.

 

De Kriebekestraat is niet gelegen ter hoogte van de gemeentegrenzen. Er speelt geen gemeentegrensoverschrijdend perspectief.

 

De gemeenteweg wordt heden gekenmerkt door 2 rijbanen en een aanliggend fietspad. De rijbaan zal minder breed worden aangelegd waardoor er bredere en veiligere aanliggende fietspaden kunnen aangelegd worden. Dit zal een positieve impact hebben op de ruimtelijke context. De behoeften van alle weggebruikers zullen in de toekomst erop vooruitgaan vermits het project een verbetering van de verkeersveiligheid beoogt.

 

In het kader van het openbaar onderzoek dat van 2 februari 2024 tot 2 maart 2024 over deze aanvraag georganiseerd werd, werden er geen bezwaarschriften ontvangen.

 

Financiële gevolgen

Er zijn geen financiële gevolgen.

 

Bijlagen

Documenten OMV_2024006289.

 

Besluit:

eenparig aangenomen.
Artikel 1

De gemeenteraad verklaart zich akkoord met de voorliggende zaak van de wegen, volgens het ontwerp-rooilijnplan van 11 januari 2024 in het kader van de aanvraag tot omgevingsvergunning voor het wijzigen van de bestaande verharding met aanliggend fietspad, het aanleggen van bushaltes, het rooien van heesters en het wijzigen van het rooilijnplan van gemeenteweg opgenomen in de Atlas der Buurtwegen van Houwaart, ingediend door gemeente Tielt-Winge, met kantoren te Kruisstraat 2, 3390 Tielt-Winge (OMV_2024006289). De aanvraag heeft betrekking op een terrein gelegen te Tielt-Winge, afdeling 4, sectie C, nummers 276G2 en 694/2W en openbaar domein.

 

Artikel 2

Een afschrift van deze beslissing wordt toegevoegd aan deze aanvraag tot omgevingsvergunning (OMV_2023097176).

 

Artikel 3

Tegen dit besluit van de gemeenteraad kan binnen de 30 dagen in het kader van een schorsend administratief beroep tegen de vergunningsbeslissing een georganiseerd administratief beroep worden ingesteld bij de Vlaamse Regering. De procedure van dit beroep verloopt volgens art. 31/1 van het Omgevingsdecreet.

 

Artikel 4

Op onderhavig besluit zijn de bepalingen van het bestuurlijk toezicht, opgenomen in het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen van toepassing." "

De gemeenteraad keurt de zaak der wegen in het omgevingsvergunningsdossier met referentie OMV_2023097176 goed.

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

Gratis grondafstand Ralisweg

Motivering

 

Feiten en context

Het verdient aanbeveling dat de gemeente afstand en overdracht doet van het hierna vermelde goed gelegen te Tielt-Winge:

 

Een perceeltje grond, gelegen aan de Ralisweg, gekadastreerd volgens recent kadastraal uittreksel wijk B deel van nummer 0431TP0000, met een oppervlakte volgens meting van 30 centiare. Met gereserveerde perceelsidentificatie 431ZP0000.

 

Dit eigendom komt voor onder lot TR1 op een metingsplan ervan opgemaakt door de heer Marc Hennau, landmeter-expert, voor Orison te Kontich op 4 september 2023.

Dit plan is opgenomen in de databank van de plannen van afbakening van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie onder refertenummer 24106/10430.

 

Het bedoelde goed wordt overgedragen aan de Provinciale Brabantse Energiemaatschappij met kantoren te Diestsesteenweg 126, 3210 Lubbeek, in het kader van de uitbating van het elektriciteitsnet. Er zal een elektrictiteitscabine opgericht worden op het perceel.

 

Het college van burgemeester en schepenen leverde op 14 november 2023 een omgevingsvergunning met betrekking tot dit onderwerp af.

 

Juridische gronden

Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

Het bedoelde goed is in eigendom van:

De Gemeente Tielt-Winge met administratieve zetel te 3390 Tielt-Winge, Kruisstraat 2, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Leuven onder het nummer BE 0216.769.660.

 

Het goed is begrepen in een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan de dato 18 september 2014 "Sportaccomodatie Solveld Tielt centrum" met bestemming zone voor recreatie.

 

Vermits voormeld perceel verworven wordt in het kader van de uitbating van het elektriciteits- en/of gasdistributienetwerk is deze grond vrijgesteld van bodemattest.

 

De overdracht zal kosteloos gebeuren.

 

Notaris Lerut zal de akte verlijden.

 

Financiële gevolgen

Er zijn geen financiële gevolgen.

 

Bijlagen

Het ontwerp van overeenkomst houdende de gratis grondafstand en de bijhorende stukken.

 

Besluit:

eenparig aangenomen.
Artikel 1

Het ontwerp van akte van gratis grondafstand wordt goedgekeurd voor het volgende perceel:

Een perceeltje grond, gelegen aan de Ralisweg, gekadastreerd volgens recent kadastraal uittreksel wijk B deel van nummer 0431TP0000, met een oppervlakte volgens meting van 30 centiare. Met gereserveerde perceelsidentificatie 431ZP0000.

 

Artikel 2

Deze akte zal worden verleden voor notaris Lerut.

 

Artikel 3

De burgemeester en de algemeen directeur worden gemachtigd om namens het gemeentebestuur de akte te ondertekenen.

 

Artikel 4

Deze beslissing is onderworpen aan het bestuurlijk toezicht, zoals dit geregeld wordt in het Decreet over het Lokaal Bestuur." "

Het gemeentebestuur gaat over tot de afstand en overdracht van het perceeltje grond aan de Ralisweg.

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

The EU Green Deal - formele bekrachtiging (princieps)collegebeslissing van 13 februari 2024

Motivering

 

Feiten en context

De EU green deal is net zoals het burgemeestersconvenant en het LEKP een declaratie van klimaatdoelstellingen en ambities.

 

Juridische gronden

Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

De EU green deal vraagt aan lokale en regionale besturen om een centrale rol te spelen bij klimaat mitigatie en adaptatie terwijl een transitie op poten gezet wordt naar klimaat neutraal Europa.

 

Door dit engagement te tekenen gaat het lokaal bestuur akkoord met:

 

         Het herbevestigen van de vastberadenheid om samen met de EU ambitieuze en transformatieve acties toe te passen die lokaal gericht zijn.

         De bereidwilligheid laten zien om nog sterkere capaciteiten en vaardigheden te implementeren voor projecten, innovatie, samenwerking en participatie met burgers vanuit de verschillende beleidsdomeinen.

         Onderstrepen dat er acties genomen zullen worden om burgers actief te engageren.

         Gebruik maken van ondersteuning door de EU.

         Andere overheidsinstanties vragen voor de steun die nodig is bij lokale besturen om impact te kunnen maken.

 

Aangezien mandatering door de gemeenteraad van 21 maart 2024 te laat komt voor deze conferentie wordt gewerkt op basis van een princiepsbeslissing van het college (die werd genomen op 13 februari 2024) die nadien louter voor formele bekrachtiging zal worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

 

Financiële gevolgen

Er zijn geen direct toewijsbare financiële gevolgen.

 

Bijlagen

The Green Deal

 

Besluit:

eenparig aangenomen.
Artikel 1

De gemeenteraad gaat akkoord met de formele bekrachtiging van de collegebeslissing van 13 februari 2024 m.b.t. The EU Green Deal en mandateert daartoe de burgemeester.

 

Artikel 2

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van deze beslissing.

 

Artikel 3

Afschrift van deze beslissing wordt bezorgd aan de European Commission.

 

Artikel 4

Deze beslissing is onderworpen aan het bestuurlijk toezicht, zoals geregeld door de bepalingen van het Decreet over het lokaal bestuur." "

De gemeenteraad gaat akkoord met de formele bekrachtiging van The EU Green Deal en mandateert daartoe de burgemeester.

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

LEKP rapportage 2023

Motivering

 

Feiten en context

De rapportering voor het Lokaal Energie- en Klimaatpact 1.0 en 2.0 (hierna LEKP) is een jaarlijks terugkomende verplichting.

 

Juridische gronden

         Het Burgemeestersconvenant 2030, aangaande de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

         Het Lokaal Energie- en Klimaatpact van de Vlaamse Regering en de Vlaamse steden en gemeenten van 4 juni 2021 aangaande het verbintenissen engagement inzake de algemene engagementen en de vier werken behoudend 16 specifieke doelstellingen.

         Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

Het Lokaal Bestuur Tielt-Winge ondertekende het Lokaal Energie- en Klimaatpact 1.0 en 2.0.

 

Binnen het LEKP moet een jaarlijkse inhoudelijke rapportering met betrekking tot de vooruitgang opgemaakt worden dat na voorleggen aan de gemeenteraad bij het Agentschap Binnenlands Bestuur moet ingediend worden. De indieningsdatum is door het Binnenlands Bestuur verschoven van 1 maart naar 1 mei. Hierdoor kunnen aanplantingen uitgevoerd in het voorjaar ook meegenomen worden in de rapportage.

 

Voor het opstellen van de rapportering wordt gebruik gemaakt van het Lokaal Klimaatpactportaal, waar de Vlaamse overheid de monitoring van de doelstellingen bijhoudt.

 

Om een zo volledig mogelijk zicht te krijgen over de verbeteringen op grondgebied van Tielt-Winge wordt er voldoende gecommuniceerd naar burgers over het Groenblauwpeil.

 

De cijfers zijn goed geëvolueerd ten opzichte van de vorige rapportage. Bij sommige doelstellingen is een toelichting meegegeven over de cijfers.

 

Er is nog steeds onduidelijkheid over de cijfers in verband met energiebesparing en CO2-uitstoot, dit lijken nog steeds oude en onvolledige cijfers te zien. Er moet zeker ook bij stilgestaan worden dat bij deze cijfergegevens het referentiejaar 2019 is en niet 2011 zoals bij het klimaatactieplan.

 

Financiële gevolgen

Er zijn geen financiële gevolgen.

 

Bijlagen

LEKP-rapport Tielt-Winge 2023

 

Besluit:

eenparig aangenomen.
Artikel 1

De gemeenteraad keurt het LEKP-rapport Tielt-Winge 2023 goed.

 

Artikel 2

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van deze beslissing.

 

Artikel 3

Afschrift van deze beslissing wordt samen met de LEKP-rapportering 2023 aan het Agentschap Binnenlands Bestuur via het Lokaal Klimaatpactportaal voor 1 mei 2024.

 

Artikel 4

Deze beslissing is onderworpen aan het bestuurlijk toezicht, zoals dit wordt geregeld door de desbetreffende artikels van het Decreet over het lokaal bestuur." "

De gemeenteraad keurt het LEKP-rapport Tielt-Winge 2023 goed.

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

Aanpassing en coördinatie algemeen politiereglement op het wegverkeer

Motivering

 

Feiten en context

Het aanvullend gemeentelijk verkeersreglement van de gemeente Tielt-Winge is een laatste keer op de gemeenteraad aangepast en gecoördineerd bij gemeenteraadsbeslissing van 18 oktober 2023. Sindsdien zijn er een aantal wijzigingen, nieuwe verkeerssituaties en kleine aanpassingen die het noodzakelijk maken dat er een nieuw aangepaste en gecoördineerde versie gemaakt wordt.

 

Juridische gronden

         Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017

         De nieuwe gemeentewet en de toepasselijke bepalingen van het decreet lokaal bestuur Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 met als naam ‘de politie over het wegverkeer’

         Het decreet van 16 mei 2008 over de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens

         Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg

         Het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald zoals o.a. op 29 januari 2014 gewijzigd Het ministerieel besluit van 7 mei 1999 betreffende het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg

         Het uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens

         Het aanvullend gemeentelijk verkeersreglement van de gemeente Tielt-Winge van 17 juni 2021, zoals gewijzigd op 18 oktober 2023

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

Naar aanleiding van het inrichten van nieuwe parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen, werd het aanvullend gemeentelijk politiereglement (paragraaf 15) in die zin aangepast. Verder werden er nog enkele kleine wijzigingen doorgevoerd op vlak van belijning. Een volledige evaluatie zal nog gebeuren tegen de zomer.

 

*****

 

Ter zitting wordt een amendement ingediend door de fracties Vooruit, Groen en N-VA (waarover de stemming wordt gevraagd) rond aanpassing van hoofdstuk 8 / paragraaf 23 (snelheidsbeperking 50 km/u in beide rijrichtingen op volgende wegen): Glabbeeksesteenweg - vanaf huisnummer 78 tot tussen huisnummers 114 en 116 (bebouwde kom); Haldertstraat - vanaf het kruispunt met de Rillaarseweg tot aan huisnummer 198 (bebouwde kom); Heuvelstraat - vanaf de gemeentegrens met Bekkevoort tot aan huisnummers 202/211 (bebouwde kom). Voorliggend amendement wordt bij stemming verworpen.

 

Financiële gevolgen

Er zijn geen directe financiële gevolgen.

 

Bijlagen

         Politiereglement 19 oktober 2023

         Tekst met aanpassingen

 

Besluit:

over amendering van het agendapunt8 stemmen voor: Tom Werner, Frederik Vranken, Jo Smekens, Marleen De Vry, Fons Lemmens, Yvette Duerinckx, Filip Broos en Rudi Meeus.
11 stemmen tegen: Rudi Beeken, Raf Alaerts, Gunther Clinckx, Jan Loddewykx, Germaine Willems, Gert Van denstorme, Manuela Vervoort, Tamara Vande Reyde, Kris Cornelissen, Gerry Caluwaerts en Agnes Van de Gaer.
 

 

over het (niet-geamendeerde) agendapunteenparig aangenomen.
Artikel 1.

Het geïntegreerde  aanvullend gemeentelijk reglement op de politie van het wegverkeer (coördinatie per 21 maart 2024) luidt als volgt:

 

HOOFDSTUK 1: VERBODEN EN BEPERKT VERKEER

 

Paragraaf 1 - A: Verboden richting voor iedere bestuurder op volgende wegen

Bergstraat

Vanaf huisnummer 26 in de richting van de Onze-Lieve-Vrouwkerk

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de verkeersborden C1 en F19.

 

Paragraaf 1 – B: Verboden richting voor iedere bestuurder met uitzondering van fietsers, speedpedelecs en bromfietsers klasse A op volgende wegen

Bergstraat

* Vanaf huisnummer 2 in de richting van Onze-Lieve-Vrouwkerk

* Vanaf de Onze-Lieve-Vrouwkerk in de richting van huisnummer 13

Domein ‘t Solveld

Op de weg tussen de sporthal (hoofdingang) en de berm (verkeer is verboden in de richting van de Dorpsstraat).

Halensebaan

Vanaf het kruispunt met de Glabbeeksesteenweg richting kruispunt Leuvensesteenweg (N2), en dit tot aan de uitrit van Merckx Machines (verkeer is verboden in de richting van de Leuvensesteenweg (N2)).

Heuvelspanzeel

Vanaf het kruispunt met de Leigrachtstraat tot aan het kruispunt met de Solveldstraat (verkeer is verboden in de richting van de Leigrachtstraat).

Leigrachtstraat

Vanaf het kruispunt met de Ralisweg tot aan het kruispunt met Heuvelspanzeel (verkeer is verboden in de richting van de Ralisweg).

Reststraat

Het zijstukje vanaf huisnummer 6 tot aan huisnummer 30 (verkeer is verboden in de richting van de Dorpsstraat).

Sint-Barbarastraat

Vanaf de Sint-Annastraat in de richting van het Bergplein.

Solveldstraat

Op de weg tussen de uitrit van het kerkhof en de Tieltse Mottestraat (verkeer is verboden in de richting van de sporthal).

Tieltse Mottestraat

Vanaf het kruispunt met de Solveldstraat tot aan het kruispunt met de Leigrachtstraat (verkeer is verboden in de richting van de Solveldstraat).

Vijverkensweg

Vanaf het kruispunt met de Solveldstraat tot aan het kruispunt met de Leigrachtstraat (verkeer is verboden in de richting van de Solveldstraat).

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de verkeersborden C1 en F19, aangevuld met onderbord M12.

 

Paragraaf 1 – C: Verboden parking op en af te rijden langs plaatsen hierna vernoemd

Parking Statie in Meensel-Kiezegem

* Verboden op te rijden langs de kant van de Statiestraat richting Tielt

* Verboden af te rijden langs de kant van de Wersbeekstraat

Parking ’t Jongensschool

* Verboden op te rijden langs de kant van de Blerebergstraat

* Verboden af te rijden langs de kant van de Rillaarseweg

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door het verkeersbord C1.

 

Paragraaf 1 – D: Verboden parking op en af te rijden langs plaatsen hierna vernoemd uitgezonderd  fietsers, speedpedelecs en bromfietsers klasse A

Parking gemeentehuis

* Verboden op te rijden langs de kant van de Kruisstraat

* Verboden af te rijden langs de kant van de Kruisstraat

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door het verkeersbord C3 aangevuld met onderbord M12.

 

Paragraaf 2 - A: Verboden toegang uitgezonderd voor plaatselijk verkeer, fietsers, speedpedelecs en bromfietsers klasse A

Stekstraat

Van Dorpsstraat tot Rillaarseweg in beide richtingen.

Walenbosstraat

Van Sint-Annastraat

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de verkeersborden C3 aangevuld met onderbord “uitgezonderd plaatselijk verkeer” aangevuld met onderbord M12.

 

Paragraaf 2 – B: Verboden toegang voor gemotoriseerd doorgaand verkeer uitgezonderd landbouwvoertuigen, fietsers, speedpedelecs en bromfietsers klasse A

Alsbergweg

Volledige straat

Baenvoetweg

Volledige straat

Bleukenweg

Volledige straat

Bosveldweg

Volledige straat

Bremberg

Volledige straat

Bronstraat

Volledige straat

Dag- en Nachtstraat

Volledige straat

Dellestraat

Volledige straat

Gebrandestraat

Volledige straat

Gemeenteweg nr. 18

Tussen Driesstraat en Diestsesteenweg

Gempstraat

Stuk naar nr. 53 en 55

Goethuysweg

Volledige straat

Hazelaarstraat

Volledige straat, ook deel van Statiestraat tot gemeentegrens met Bekkevoort

Heikenstraat

Volledige straat

Hellekens

Volledige straat

Hoekstraat

Volledige straat

Kastanjeweg

Volledige straat

Kautermansweg

Volledige straat

Keelstraat

Deel tussen Statiestraat en gemeentegrens met Bekkevoort

Keulestraat

Zijstraatje tussen Keulestraat en Postweg

Kiekenbosstraat

Volledige straat

Kleerbeekstraat

Volledige straat

Manhofweg

Volledige straat

Meenselbaan

Volledige straat

Motbroekstraat

Tussen Oude Leuvensebaan en Wingerstraat

Neringestraat

Volledige straat

Optielt

Tussen Keulestraat en Alsbergweg

Ossebergstraat

Volledige straat

Oude Diestsebaan

Volledige straat

Oude Leuvensebaan

Volledige straat

Oudepastoriestraat

Volledige straat

Oude Route

Volledige straat

Pad 73 Tielt (“Molenweg”)

Volledige straat

Pastoor Jozef van Slagmolenveld

Volledige straat

Patrijkstraat

Volledige straat

Postweg

Volledige straat

Sint-Donatusweg

Volledige straat

Sluiweg

Volledige straat

Solleweg

Tussen nr. 4 en Wijngaardstraat

Tramstraat

Volledige straat

Veldwachterstraat

Volledige straat

Vlaaistraat

Volledige straat

Vlooibergstraat

Volledige straat

Walebroekstraat

Volledige straat

Waterhofstraat

Volledige straat

Woubeekstraat

Volledige straat

Zilverbergstraat

Volledige straat

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de verkeersborden F99C en F101C.

 

Paragraaf 2 – C: Verboden toegang voor gemotoriseerd doorgaand verkeer uitgezonderd landbouwvoertuigen en fietsers

Gemeenteweg nr. 64 “Boschveldweg”

Volledige straat

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de verkeersborden F99A en F101A.

 

Paragraaf 2 – D: Verboden toegang voor gemotoriseerd doorgaand verkeer boven de 3,5 ton uitgezonderd plaatselijk verkeer

Bensbergstraat

In beide richtingen

Luttelkolen

In beide richtingen

Tiensesteenweg

Vanaf het kruispunt met het Gouden Kruispunt tot aan het kruispunt met de Leuvensesteenweg in beide richtingen

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door het verkeersbord C21 en een onderbord ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’.

 

Paragraaf 2 - E: Verboden toegang uitgezonderd voor dienstvoertuigen en fietsers, speedpedelecs en bromfietsers klasse A

Zonnedrieslaan

* Vanaf het kruispunt met de Sint-Annastraat

* Vanaf het kruispunt met de Bergstraat

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door het verkeersbord F103 met vermelding ‘dienstvoertuigen, fietsers, speedpedelecs en bromfietsers klasse A toegelaten behalve tijdens volgende uren:

         Maandag t.e.m. vrijdag: 8.15 uur – 8.45 uur

         Woensdag: 11.35 uur – 11.50 uur

         Maandag, dinsdag en donderdag: 15.45 uur – 16 uur

         Vrijdag: 15 uur – 15.15 uur

 

Paragraaf 3 – A: Verboden af te slaan naar links

Bergstraat

Aan huisnummer 26 voor bestuurders die komen uit de richting van het parkeerplein (Bord D3 aan nr. 33)

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden zoals hierboven aangegeven met de verkeersborden D1 en D3.

 

Paragraaf 3 – B: Verboden af te slaan naar links uitgezonderd fietsers, speedpedelecs en bromfietsers klasse A

Bergstraat

* Aan huisnummer 2 voor bestuurders die komen uit de richting van het parkeerplein (bord D1 aan nr. 22)

* Aan huisnummer 14 voor bestuurders die komen uit de richting van het parkeerplein (bord D1 aan nr. 11)

Glabbeeksesteenweg

Ter hoogte van het kruispunt met de Halensebaan voor bestuurders die komen uit de richting van de Kiezegemstraat (bord C31)

Heergrachtweg

Ter hoogte van het kruispunt met de Tieltse Mottestraat (bord C31)

Leigrachtstraat

* Ter hoogte van het kruispunt met de Vijverkensweg voor bestuurders die komen uit de richting van de Rillaarseweg (bord C31)

* Ter hoogte van de Tieltse Mottestraat voor bestuurders die komen uit de richting van de Rillaarseweg (bord C31)

Reststraat

Aan huisnummer 30 voor bestuurders die komen uit de richting van de Beurtstraat (bord D3 aan nr. 6)

Sint-Annastraat

Ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Barbarastraat voor bestuurders die komen uit de richting van de Walenbosstraat (bord C31)

Solveldstraat

Ter hoogte van het kruispunt met de Heuvelspanzeel voor bestuurders die komen uit de richting van de Ralisweg (bord C31)

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden zoals hierboven aangegeven met de verkeersborden D1 en D3 of C31 aangevuld met onderbord M12.

 

Paragraaf 3 – C: Verboden af te slaan naar links voor gemotoriseerd doorgaand verkeer boven de 3,5 ton uitgezonderd plaatselijk verkeer

Leuvensesteenweg (N2)

Ter hoogte van het kruispunt met de Tiensesteenweg

 

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden zoals hierboven aangegeven met de verkeersborden C31 aangevuld met onderbord 3,5 ton en ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’.

 

Paragraaf 3 – D: Verboden af te slaan naar rechts uitgezonderd fietsers, speedpedelecs en bromfietsers klasse A

Bergstraat

* Aan huisnummer 2 voor bestuurders die komen uit de richting van de Rillaarseweg (Bord D1 voor nr. 2)

* Aan huisnummer 26 voor bestuurders die komen uit de richting van de Rillaarseweg (Bord D3 aan nr. 29)

Glabbeeksesteenweg

Ter hoogte van het kruispunt met de Halensebaan voor bestuurders die komen uit de richting van de Leuvensesteenweg (N2) (bord C31)

Leigrachtstraat

* Ter hoogte van het kruispunt met de Vijverkensweg voor bestuurders die komen uit de richting van de Ralisweg (bord C31)

* Ter hoogte van de Tieltse Mottestraat voor bestuurders die komen uit de richting van de Ralisweg (bord C31)

Sint-Annastraat

Ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Barbarastraat voor bestuurders die komen uit de richting van de Rillaarseweg (bord C31)

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden zoals hierboven aangegeven met de verkeersborden D1 en D3 of C31 aangevuld met onderbord M12.

 

Paragraaf 3 – E: Verboden af te slaan naar rechts voor gemotoriseerd doorgaand verkeer boven de 3,5 ton uitgezonderd plaatselijk verkeer

Leuvensesteenweg (N2)

Ter hoogte van het kruispunt met de Tiensesteenweg

 

Tiensesteenweg (N223)

Ter hoogte van het kruispunt met de Tiensesteenweg

 

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden zoals hierboven aangegeven met de verkeersborden C31 aangevuld met onderbord 3,5 ton en ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’.

 

Paragraaf 3 – F: Hindernis plaatsen in de vorm van plooibakens of amsterdammertjes met bedoeling er alle verkeer, uitgezonderd voetgangers, fietsers, speedpedelecs en bromfietsers klasse A doorgang te verbieden

Boschveldweg

Tussen Optielt en de Oude Leuvensebaan aan de Noord-zijde (kant Optielt)

Demanstraetje

Ter hoogte van huisnummer 21 (Leuvensesteenweg 21)

Ossebergstraat

* Ter hoogte van het kruispunt met de Beurtstraat wordt de hindernis aangekondigd met volgende borden (Bord F45B)

* Ter hoogte van het kruispunt met de Heuvelstraat wordt de hindernis aangekondigd met volgende borden (Bord F45B)

Plaatsing Amsterdammertjes zelf: Ter hoogte van de perceelsgrens van woning Ossebergstraat 22 en het perceel  ten noorden hiervan

Ralisweg

* Ter hoogte van het kruispunt met de Kruisstraat wordt de hindernis aangekondigd met volgende borden (Bord F45B)

* Ter hoogte van het kruispunt met de Dorpsstraat wordt de hindernis aangekondigd met volgende borden (Bord F45B)

Plaatsing Amsterdammertjes zelf: net ten noorden van huisnummer 8

Sint-Jorisveld

Ter hoogte van het kruispunt met de Tiensesteenweg (Bord F45)

 

 

Solveldstraat

* Ter hoogte van het kruispunt met de Tieltse Mottestraat wordt de hindernis aangekondigd met volgende borden (Bord F45B)

* Ter hoogte van het kruispunt met de Rillaarseweg wordt de hindernis aangekondigd met volgende borden (Bord F45B)

Plaatsing Amsterdammertjes zelf: Ter hoogte van de perceelsgrens van woning Solveldstraat nummer 20 en het perceel  ten oosten hiervan ten oosten van de trage weg

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden zoals hierboven aangegeven met de verkeersborden C1, C3, F45, F45b.

 

HOOFDSTUK 2: VERPLICHT VERKEER

 

Paragraaf 4: Verplichte rijrichting wordt ingevoerd op volgende wegen

Blerebergstraat

Ter hoogte van de wegversmalling

Haldertstraat

* Ter hoogte van huisnummer 16

* Ter hoogte van huisnummer 23

Kraasbeekstraat

Ter hoogte van het kruispunt met de Halensebaan

Perklaan

* Komende van de Glabbeeksesteenweg

* In de richting van de Glabbeeksesteenweg

* Ter hoogte van het middeneiland

Rillaarseweg

* Ter hoogte van huisnummer 56A

* Ter hoogte van het kruispunt met de Dorpsstraat

Reststraat

* Ter hoogte van de verkeersremmer

* Ter hoogte van het kruispunt met de Voortstraat en de Beurtstraat

Tiensesteenweg

Ter hoogte van het middeneiland

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door het verkeersbord D1.

 

Paragraaf 5: Verplicht fietspad wordt ingericht op de volgende wegen

Attenrodestraat

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Binkomstraat tot de gemeentegrens met Glabbeek

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Binkomstraat

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf de Wersbeekstraat tot aan de gemeentegrens met Lubbeek

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Blerebergstraat

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf Optielt tot aan het kruispunt met de Leuvensesteenweg (N2).

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Dorpsstraat

* Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Rillaarseweg tot aan Dorpsstraat 154.

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

* Rechts van de rijbaan in de richting van de Carpool (Miskruisstraat) vanaf huisnummer 154 tot het kruispunt met de Zavelstraat

Geldig voor iedere fietser in de richting van de Miskruisstraat rechts in zijn rijrichting

Glabbeeksesteenweg

* Aan weerszijden van de rijbaan van aan het kruispunt met de Perklaan tot aan het kruispunt met de Kiezegemstraat

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

* Vanaf het kruispunt met de Meenselbaan rechts van de rijbaan in de richting van Kiezegem tot aan de verkeerspoort van Kiezegem

Geldig voor iedere fietser in de richting van Kiezegem rechts in zijn rijrichting

* Aan weerszijden van de rijbaan vanaf de verkeerspoort in Kiezegem tot aan het kruispunt met de Kerkstraat

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

 

Haldertstraat

* Aan weerszijden van de rijbaan vanaf huisnummer 22 tot huisnummer 95

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn  rijrichting

* Rechts van de rijbaan in de richting van Houwaart Centrum vanaf huisnummer 293 tot aan het huisnummer 95

Geldig voor iedere fietser in de richting van Houwaart Centrum rechts in zijn rijrichting

Halensebaan

Aan weerszijden van de rijbaan van aan het kruispunt met de Steenheuvelstraat tot aan de gemeentegrens met Bekkevoort

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Heibosstraat

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Wersbeekstraat tot de gemeentegrens met Glabbeek

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Heikant

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Haldertstraat tot aan de gemeentegrens met Holsbeek

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Heuvelstraat

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Kruisstraat tot aan het kruispunt met de Horenweg

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Kapellekensweg

* Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Binkomstraat tot voorbij de verkeerspoort Ontmoetingscentrum (richting Kiezegem)

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

* Aan weerzijden van de rijbaan vanaf de verkeerspoort (Kiezegem) tot aan het kruispunt met de Kerkstraat

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Kasteeldreef

Aan weerszijden van de rijbaan van aan het kruispunt met de Aarschotsesteenweg (N223) tot aan de gemeentegrens met Holsbeek

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Kerkstraat

Rechts van de rijbaan in de richting van de Binkomstraat vanaf het kruispunt met de Kapellekensweg tot aan huisnummer 16

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Kriebekestraat

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Haldertstraat tot aan het kruispunt met de Roeselberg

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Motbroekstraat

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf de Roeselberg tot aan het kruispunt met de Wingerstraat

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Reststraat

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Voortstraat tot aan het kruispunt met de Dorpsstraat

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Rillaarseweg

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf de Bergstraat tot aan de gemeentegrens met Aarschot

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Roeselberg

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Aarschotsesteenweg (N223) tot aan de Motbroekstraat

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

 

Schoonderbeukenseweg

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Zavelstraat tot het kruispunt met   de Miskruisstraat

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Statiestraat

* Links van de rijbaan in de richting van de Wersbeekstraat vanaf het kruispunt met de Driesstraat tot aan het kruispunt met de Wersbeekstraat

Dit fietspad geldt voor beide richtingen over de ganse lengte. Het dubbelrichtingsfietspad wordt in de zijstraten aangekondigd door middel van een onderbord M9.

* Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de N2 tot aan het kruispunt met de Driesstraat

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Tiensesteenweg

Rechts van de rijbaan in de richting van Lubbeek van aan het kruispunt met de Leuvensesteenweg (N2) tot aan het kruispunt met  het Gouden Kruispunt  (N223)

Dit fietspad geldt voor beide richtingen voor de ganse straat

Voortstraat

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Reststraat tot aan het kruispunt met de Heuvelstraat

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Wersbeekstraat

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf de Binkomstraat tot aan de gemeentegrens met Bekkevoort

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Wingerstraat

Aan weerszijden van de rijbaan van aan kruispunt met de Leuvensesteenweg (N2) tot aan kruispunt met Motbroekstraat

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door het verkeersbord D7, eventueel aangevuld met een onderbord M4.

 

Paragraaf 5 BIS: een fietssuggestiestrook wordt ingericht op de volgende wegen

Blerebergstraat

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Kruisstraat tot en met het kruispunt met Optielt

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Heuvelstraat

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Blerebergstraat tot en met het kruispunt met de Kruisstraat

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Kruisstraat

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Blerebergstraat tot en met het kruispunt met de Heuvelstraat (tot net voorbij de bushalte)

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Ralisweg

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Dorpsstraat tot en met het kruispunt met de Solveldstraat

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

Rillaarseweg

Aan weerszijden van de rijbaan vanaf het kruispunt met de Blerebergstraat tot en met het kruispunt met de Bergstraat

Geldig voor iedere fietser rechts gezien in zijn rijrichting

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door okerkleurige fietssuggestiestroken op de rijweg.

 

HOOFDSTUK 3: VOORRANGSREGIME

 

Paragraaf 6:

 

Alsbergweg (B15)

Tussen Bleukenweg en Oude Leuvensebaan ten opzichte van:

Optielt  

B1

 

Attenrodestraat (B15)

Tussen Binkomstraat en gemeentegrens met Glabbeek ten opzichte van:

Attenrodestraat naar nr. 61 en 63  

B1

 

Begijnenbosweg (B15)

Tussen Rillaarseweg huisnummer 2 en 174 ten opzichte van:

Donkstraat

B1

 

Bergstraat (B15)

Tussen Rillaarseweg aan Bergstraat nr. 2 en Rillaarseweg aan Bergstraat nr. 46 ten opzichte van:

Bergstraat naar nr. 1-14

B1

Bergstraat naar nr. 26 en 11

B1

Bergstraat vanaf de parking richting de kerk

B1

Bergstraat naar nr. 39-41

B1

Boterstraat

B1

Sint-Barbarastraat

B1

 

Bergweideweg (B15)

Tussen Wijngaardstraat en gemeentegrens met Holsbeek ten opzichte van:

Kriesberg

B1

 

Berkendreef (B15)

Tussen Haksbergstraat en Berkendreef nr. 14 ten opzichte van:

Berkendreef naar nr. 42

B1

Tussen Berkendreef nr. 14 en Schoonderbeukenseweg ten opzichte van:

Berkendreef tussen Haksbergstraat en Berkendreef nr. 14

B1

Berkendreef tussen Boekhoutstraat en Berkendreef nr. 14

B1

Berkendreef naar nr. 23-35

B1

 

Beurtstraat (B15)

Tussen Zavelstraat en Voortstraat ten opzichte van:

Beurtstraat naar nr. 121-123

B1

Ossebergstraat naar nr. 44-48

B1

Ossebergstraat naar nr. 1-22

B1

Dennenweg

B1

Beurtstraat naar nr.5

B1

Zavelstraat

B1

 

Binkomstraat (B15)

Tussen Wersbeekstraat en gemeentegrens met Lubbeek ten opzichte van:

Kapellekensweg

B1

Binkomstraat nr. 26-30

B1

Binkomstraat nr. 42-54

B1

Kerkstraat

B5 + B7

Nijselrodestraat

B1

Landbouwweg voor woning nr. 65

B1

Binkomstraat nr. 55-57

B1

Attenrodestraat

B1

 

Blerebergstraat (B15)

Tussen Rillaarseweg en Leuvensesteenweg (N2) ten opzichte van:

Postweg

B1

Keulestraat

B5 + B7

Optielt

B5 + B7

Oude Leuvensebaan

B1

Koninginblok 1

B1

Koninginblok 2

B1

Blerebergstraat nr. 143-147

B1

Blerebergstraat nr. 105-115

B1

Oudepastoriestraat

B5 + B7

Heuvelstraat

B5 + B7

Kruisstraat

B5 + B7

 

Bleukenweg (B15)

Tussen Postweg en eigen zijstraatje ten opzichte van:

Keulestraat

B1

Tussen Keulestraat nr. 56 en Keulestraat nr. 11 ten opzichte van:

Bleukenweg tussen Bleukenweg en Optielt

B1

Bleukenweg tussen Bleukenweg en Postweg

B1

Tussen Bleukenweg en Alsbergweg

Optielt

B1

 

Boekhoutstraat (B15)

Tussen Dorpsstraat en Rillaarseweg ten opzichte van:

Lindestraat aan nr. 26

B1

Lindestraat

B1

Berkendreef

B1

Hazenpad aan nr. 21

B1

Hazenpad aan nr. 14

B1

Haksbergstraat

B1

 

Boterstraat (B15)

Tussen Rillaarseweg en Bergstraat ten opzichte van:

Sint-Annastraat

B1

Zijstraatje Boterstraat

B1

 

Boterveldstraat (B15)

Tussen Reigersweide en Tweevijverstraat ten opzichte van:

Boterveldstraat naar nr. 2 en 4

B1

Kareelweg

B1

 

Bremberg (B15)

Tussen Halensebaan en Bronstraat ten opzichte van:

Bremberg naar nr. 2 en 4  

B1

 

Bronstraat (B15)

Tussen Glabbeeksesteenweg en Tolmerenbergweg ten opzichte van:

Bremberg

B1

Walebroekstraat

B1

Berkendreef naar nr. 41-43

B1

Berkendreef naar nr. 26-30

B1

Tussen Berkendreef nr. 14 en Boekhoutstraat ten opzichte van:

Berkendreef naar nr. 1 en 3

B1

Berkendreef naar nr. 2

B1

 

Dennenweg (B15)

Tussen Dorpsstraat en Beurtstraat ten opzichte van:

Dennenweg naar nr. 6-8-19

B1

 

Dorpsstraat (B15)

Tussen Rillaarseweg en Zavelstraat ten opzichte van:

Rillaarseweg

B1

Ralisweg

B1

Oude Route

B1

Dorpsstraat nr. 68-76

B1

Reststraat

B5 + B7

Boekhoutstraat

B5 + B7

Lindestraat

B1

Stekstraat

B1

Landbouwweg rechts van Dorpsstraat richting E314

B1

Dennenweg

B1

Zavelstraat

B1

Buiblokstraat

B1

 

Driespad (B15)

Tussen Reigersweide en grens met Lubbeek ten opzichte van:

Driespad naar nr. 7 en 9

B1

Driespad naar nr. 2 en 4

B1

 

Gempstraat (B15)

Tussen Gempstraat nr. 2 en 52 ten opzichte van:

Doelstraat

B1

Gempstraat naar nr. 50-55

B1

 

Glabbeeksesteenweg (B15)

Tussen Leuvensesteenweg (N2) en Kerkstraat ten opzichte van:

Perklaan

B1

Bronstraat

B1

Kiezegemstraat

B1

Peerdsweidestraat

B1

Meenselbaan

B1

Walebroekstraat

B1

Tieltsestraat

B1

Halensebaan

B5 + B7

 

Goethuysweg (B15)

Tussen Oude Leuvensebaan en Goethuysweg nr. 7 ten opzichte van:

Goethuysweg naar nr. 1

B1

 

Groenweg en verlengde Miskruisstraat (B15)

Tussen Schoonderbeukenseweg en gemeentegrens met Scherpenheuvel-Zichem ten opzichte van:

Miskruisstraat

B1

 

Haksbergstraat (B15)

Tussen Boekhoutstraat en haar eigen zijstraatje naar nr. 53 ten opzichte van:

Haksbergstraat naar nr. 4-18

B1

Haksbergstraat naar nr. 31 en 33

B1

Haksbergstraat naar nr. 47-53

B1

Haksbergstraat naar nr. 2

B1

Haksbergstraat naar nr. 21 en 23

B1

Donkstraat

B1

Tussen Haksberstraat nr. 4 en 18 ten opzichte van:

Haksbergstraat naar nr. 6 en 18

B1

 

Haldertstraat (B15)

Tussen Kriebekestraat en Rillaarseweg ten opzichte van:

Neringestraat

B1

Weg naast nr. 146

B1

Sluiweg

B1

Weg naar nr. 297-307

B1

Weg naast nr. 295

B1

Tienbundersweg

B1

Solleweg

B1

Weg naast nr. 241

B1

Weg naar nr. 223-227

B1

Weg naar nr. 215

B1

Weg naar nr. 189-191

B1

Weg naar nr. 159

B1

Weg naar nr. 97

B1

Houwaartsebergweg

B1

Molenweg

B1

Tussen Haldertstraat nr. 295 en 307 ten opzichte van:

Haldertstraat naar nr. 299-301

B1

 

Halensebaan (B15)

Tussen Leuvensesteenweg (N2) en Statiestraat ten opzichte van:

Perklaan

B1

Steenheuvelstraat

B1

Hoekstraat

B1

Bremberg

B1

Manhofweg

B1

Tolmerenbergweg

B1

Kraasbeekstraat

B1

Woubeekstraat

B1

Zijstraatje Halensebaan naar nr. 72 en 86

B1

 

Hazelaarstraat (B15)

Tussen Statiestraat en Tolmerenbergweg ten opzichte van:

Woubeekstraat   

B1

 

Hazenpad (B15)

Tussen Rillaarseweg en Boekhoutstraat ten opzichte van:

Hazenpad naar nr. 13-19

B1

 

Heibosstraat (B15)

Tussen Wersbeekstraat en gemeentegrens met Glabbeek ten opzichte van:

Heibosstraat naar nr. 25

B1

Heibosstraat naar nr. 46 en 48

B1

 

Heikant (B15)

Tussen Haldertstraat en gemeentegrens met Holsbeek ten opzichte van:

Vinnestraat

B1

Weg naar nr. 29-32

B1

 

Heikenstraat (B15)

Tussen Motbroekstraat en Kleerbeekstraat ten opzichte van:

Heikensstraat naar nr. 29-41

B1

Kleerbeekstraat tussen Heikensstraat en Roeselberg

B1

 

Hellekens (B15)

Tussen Heuvelstraat en Oudepastoriestraat ten opzichte van:

Hellekens naar nr. 1-4

B1

Hellekens naar nr. 6-16

B1

 

Heuvelstraat (B15)

Tussen Kruisstraat en Horenweg ten opzichte van:

Hellekens

B1

Boitsbergweg

B1

Broekstraat

B1

Stevensstraat

B1

Stenenhuisstraat

B1

Voortstraat

B5 + B7

Tussen Blerebergstraat en Kruisstraat ten opzichte van:

Armand de Keyzerstraat

B1

Tussen Horenweg en gemeentegrens met Bekkevoort ten opzichte van:

Windmolenweg

B1

Rijsbergstraat

B1

Ossebergstraat

B1

Tombergstraat

B1

 

Horenweg (B15)

Tussen Diestsesteenweg (N2) en Heuvelstraat ten opzichte van:

Horenweg naar nr. 9-15

B1

Horenweg naar nr. 8-12

B1

Heuvelstraat vanaf nr. 191 richting Bekkevoort (“achterheuvel”)

B1

 

Houwaartsebergweg (B15)

Tussen Wijngaardstraat en Haldertstraat ten opzichte van:

Houwaartsebergweg naar nr. 6-20 en 9-11

B1

Houwaartsebergweg naar nr. 22 en 22a

B1

Houwaartsebergweg naar nr. 17-21

B1

 

Kapellekensweg (B15)

Tussen Kerkstraat en Binkomstraat ten opzichte van:

Keelstraat

B1

Zijstraat naar nr. 4 en 6

B1

Weg naar Spikdoornkapel

B1

Weg naar watertoren

B1

 

Kastanjeweg (B15)

Tussen Oude Leuvensebaan en Leuvensesteenweg ten opzichte van:

Kastanjeweg naar nr. 1

B1

Kiekenbosstraat

B1

 

Kasteeldreef (B15)

Tussen Aarschotsesteenweg en gemeentegrens met Holsbeek ten opzichte van:

Kasteeldreef naar nr. 2

B1

Kasteeldreef naar nr. 1

B1

Kasteeldreef tegenover Kasteeldreef naar nr. 1

B1

 

Kerkstraat (B15)

Tussen Glabbeeksesteenweg en Binkomstraat ten opzichte van:

Kapellekensweg

B5 + B7

Neckerspoelstraat

B1

Keelstraat

B1

Zijstraatje tegenover Kerkstraat 41

B1

 

Keulestraat (B15)

Tussen Blerebergstraat en Optielt ten opzichte van:

Bleukenweg

B1

Dag- en Nachtstraat

B1

Keulestraat (zijstraatje tegenover Dag- en Nachtstraat)

B1

Keulestraat (zijstraatje ter hoogte van nr. 67)

B1

Tussen Bleukenweg en Keulestraat nr. 25 ten opzichte van:

Keulestraat naar. Nr. 14-21

B1

Bleukenweg tussen Bleukenweg en Optielt

B1

Tussen Keulestraat nr. 20 en Keulestraat nr. 29 ten opzichte van:

Keulestraat tussen Bleukenweg en Keulestraat nr. 25

B1

 

Kleerbeekstraat (B15)

Tussen Wingerstraat en Roeselberg ten opzichte van:

Heikenstraat

B1

Kleerbeekstraat naar nr 37

B1

 

Kriebekestraat (B15)

Tussen Roeselberg en Haldertstraat ten opzichte van:

Houwaartstraat

B1

Weg aan nr. 39

B1

Weg aan nr. 37

B1

Weg tussen nr. 19 en 5

B1

Streekweg

B1

Haldertstraat

B1

 

Kruisstraat (B15)

Tussen Rillaarseweg en Heuvelstraat ten opzichte van:

Ralisweg

B1

Heuvelstraat

B5 + B7

 

Leigrachtstraat (B15)

Tussen Rillaarseweg en Ralisweg ten opzichte van:

Tieltse Mottestraat

B1

Vijverkensweg

B1

 

Lindestraat (B15)

Tussen Dorpsstraat en Boekhoutstraat ten opzichte van:

Lindestraat naar nr. 6

B1

Lindestraat naar nr. 7-9 en 14-16

B1

Tussen Boekhoutstraat nr. 26 en 40 ten opzichte van:

Lindestraat naar nr. 7-9 en 14-16

B1

 

Looikenstraat (B15)

Tussen Tiensesteenweg en Oude Tiensebaan ten opzichte van:

Oude Tiensebaan aan nr. 58   

B1

 

Meenselbaan (B15)

Tussen Glabbeeksesteenweg en Neckerspoelstraat ten opzichte van:

Neckerspoelstraat   

B1

 

Motbroekstraat (B15)

Tussen Wingerstraat en Roeselberg ten opzichte van:

Weg naast nr. 67

B1

Motbroekstraat naar nr. 36

B1

Heikenstraat

B1

Weg tussen nr. 31-29

B1

Weg tussen nr. 13-11

B1

Weg tussen nr. 7 en 5

B1

Houwaartstraat

B1

Tussen Wingerstraat en Oude Leuvensebaan ten opzichte van:

Motbroekstraat naar nr. 99-105

B1

Dellestraat

B1

 

Neckerspoelstraat (B15)

Tussen Meenselbaan en Kerkstraat ten opzichte van:

Kwadepoort

B1

 

Optielt (B15)

Tussen Blerebergstraat en Alsbergweg ten opzichte van:

Dag- en Nachtstraat

B1

Optielt naar nr.3

B1

Optielt naar nr. 11-17

B1

Sint-Donatusweg

B1

Keulestraat

B1

Optielt naar nr. 77 en 79

B1

Optielt naar nr. 83 en 85

B1

Bleukenweg

B1

 

Ossebergstraat (B15)

Tussen Heuvelstraat en Ossebergstraat nr. 22 ten opzichte van:

Ossebergstraat naar nr. 10-14

B1

Ossebergstraat naar nr. 1

B1

Ossebergstraat naar nr. 48

B1

 

Oude Aarschotsebaan (B15)

Tussen Aarschotsesteenweg en Gempstraat aan nr. 2 ten opzichte van:

Bensbergstraat

B1

Gempstraat naar nr. 53 en 55

B1

Tussen Gempstraat nr. 2 en Leuvensesteenweg ten opzichte van:

Oude Aarschotsebaan ter hoogte van Gempstraat nr. 2

B1

Oude Aarschotsebaan naar nr. 14

B1

 

Oude Leuvensebaan (B15)

Tussen Blerebergstraat en Wingerstraat ten opzichte van:

Bosveldweg

B1

Oude Leuvensebaan naar nr. 28

B1

Kastanjeweg

B1

Sint-Donatusweg

B1

Goethuysweg

B1

Alsbergweg

B1

Motbroekstraat

B1

Vlaaistraat

B1

 

Oudepastoriestraat (B15)

Tussen Blerebergstraat en Hellekens ten opzichte van:

Hellekens

B1

 

Oude Tiensebaan (B15)

Tussen Leuvensesteenweg en Looikenstraat ten opzichte van:

Reigersweide

B1

Wingeveld (zijstraatje aan nr. 1)

B1

Wingeveld (zijstraatje aan nr. 77)

B1

Wingeveld (zijstraatje aan nr. 58)

B1

Tussen Looikenstraat en Driespad ten opzichte van:

Driespad

B1

 

Patrijkstraat (B15)

Tussen Oude Tiensebaan en Tiensesteenweg ten opzichte van:

Driespad   

B1

 

Peerdsweidestraat (B15)

Tussen Glabbeeksesteenweg en Tiensesteenweg ten opzichte van:

Kolverendries   

B1

 

Perklaan (B15)

Tussen Halensebaan en Glabbeeksesteenweg ten opzichte van:

Perklaan naar nr. 33-41   

B1

 

Postweg (B15)

Tussen Blerebergstraat en Bleukenweg ten opzichte van:

Postweg naar nr. 4

B1

Keulestraat

B1

 

Puttestraat (B15)

Tussen Leuvensesteenweg en Statiestraat ten opzichte van:

Kraasbeekstraat  

B5 + B7

Ralisweg (B15)

Tussen Dorpsstraat en sporthal (hoofdingang) ten opzichte van:

Solveldstraat 

B1

 

Reigersweide (B15)

Tussen Oude Tiensebaan en gemeentegrens met Lubbeek ten opzichte van:

Boterveldstraat

B1

Driespad

B1

 

Reststraat (B15)

Tussen Beurtstraat en Dorpsstraat ten opzichte van:

Reststraat naar nr. 86-100

B1

Reststraat naar nr. 6-30

B1

Reststraat tegenover nr. 58

B1

 

Rijsbergstraat (B15)

Tussen Heuvelstraat en Diestsesteenweg ten opzichte van:

Rijsbergstraat tot aan het kruispunt met de Horenweg 9-15 

B1

 

Rillaarseweg (B15)

Tussen Dorpsstraat en Blerebergstraat ten opzichte van:

Bergstraat

B1

Sint-Annastraat

B1

Solveldstraat

B1

Kruisstraat

B1

Tussen Dorpsstraat en Haldertstraat ten opzichte van:

Begijnenbosweg aan Rillaarseweg nr. 164

B1

Begijnenbosweg aan Rillaarseweg nr. 176

B1

Rillaarseweg naar nr. 142-154

B1

Boekhoutstraat

B5 + B7

Rillaarseweg naar nr. 181

B1

Hazenpad

B1

Boterstraat

B1

Stekstraat

B1

Haldertstraat

B5 + B7

Bergstraat aan nr. 2

B1

Bergstraat aan nr. 46

B1

 

Roeselberg (B15)

Tussen Motbroekstraat en Aarschotsesteenweg  (N223) ten opzichte van:

Kleerbeekstraat

B1

Stokskesstraat

B1

Weg tussen nr. 33 en 31

B1

Stokskesstraat aan nr. 12

B1

Kriebekestraat

B1

 

Schoonderbeukenseweg (B15)

Tussen Zavelstraat en gemeentegrens met Scherpenheuvel-Zichem ten opzichte van:

Groenweg nr. 1-3

B1

Groenweg nr. 5-19

B1

Berkendreef

B1

Zavelstraat

B1

 

Sint-Annastraat (B15)

Tussen Rillaarseweg en Boterstraat ten opzichte van:

Waterhofstraat

B1

Walenbosstraat

B1

Sint-Annastraat naar nr. 48-55

B1

Sint-Barbarastraat

B1

Sluiweg

B1

Sint-Annastraat naar nr. 69

B1

Zonnedrieslaan

B1

Gebrandestraat

B1

 

Sint-Jorisveld (B15)

Tussen Sint-Jorisveld nr. 17 en 33 ten opzichte van:

Sint-Jorisveld naar nr. 144-150

B1

Sint-Jorisveld naar nr. 126-130

B1

Sint-Jorisveld naar nr. 17-23

B1

Sint-Jorisveld naar nr. 72-98

B1

Sint-Jorisveld naar nr. 40-70

B1

Sint-Jorisveld naar nr. 12-38

B1

 

Solleweg (B15)

Tussen Haldertstraat en Kaaskorf ten opzichte van:

Tienbundersweg

B1

Solleweg naar nr. 2-4

B1

Wijngaardstraat

B1

Kaaskorf II

B1

 

Solveldstraat (B15)

Tussen Rillaarseweg en Ralisweg ten opzichte van:

Heuvelspanzeel  

B1

 

Statiestraat (B15)

Tussen Leuvensesteenweg (N2) en Wersbeekstraat ten opzichte van:

Puttestraat

B1

Statiestraat (kleine weg)

B1

Halensebaan

B5 + B7

Hazelaarstraat

B1

Zilverbergstraat

B1

Keelstraat richting Ontmoetingscentrum

B1

Keelstraat rechts van de Statiestraat richting Bekkevoort

B1

Landbouwweg 1 rechts van de Statiestraat richting Tielt

B1

Landbouwweg 2 rechts van de Statiestraat richting Tielt

B1

Landbouwweg 3 rechts van de Statiestraat richting Tielt

B1

Halensebaan richting Bekkevoort

B5 + B7

Driesstraat

B5 + B7

 

Stokskesstraat (B15)

Tussen Roeselberg nr. 12 en 18 ten opzichte van:

Oude Aarschotsebaan   

B1

 

Tieltse Mottestraat (B15)

Tussen Solveldstraat en Leigrachtstraat ten opzichte van:

Heergrachtweg  

B1

 

Tieltsestraat (B15)

Tussen Tolmerenbergweg en Glabbeeksesteenweg ten opzichte van:

Zilverbergstraat   

B1

 

Tienbundersweg (B15)

Tussen Haldertstraat en Tienbundersweg nr. 23 ten opzichte van:

Tienbundersweg naar nr. 9-13  

B1

 

Tiensesteenweg (B15)

Tussen Leuvensesteenweg (N2) en Gouden Kruispunt (N223) ten opzichte van:

Looikenstraat

B1

Kiezegemstraat

B1

Sint-Jorisveld

B1

Zijstraatje Tiensesteenweg

B1

 

Tolmerenbergweg (B15)

Tussen Halensebaan en Bronstraat ten opzichte van:

Weydenboschweg

B1

Hazelaarstraat

B1

Bronstraat

B1

 

Tombergstraat (B15)

Tussen Heuvelstraat en Diestsesteenweg ten opzichte van:

Tombergstraat naar nr. 5

B1

Stevensstraat

B5 + B7

 

Tweevijverstraat (B15)

Tussen Boterveldstraat en Leuvensesteenweg ten opzichte van:

Kareelweg   

B1

 

Vlaaistraat (B15)

Tussen Oude Leuvensebaan en Leuvensesteenweg ten opzichte van:

Veldwachterstraat

B1

Kiekenbosstraat

B1

 

Vlooibergstraat (B15)

Tussen Stenenhuisstraat en Hellekens ten opzichte van:

Kautermansweg

B1

Hellekens

B1

Stevensstraat

B5 + B7

 

Voortstraat (B15)

Tussen Heuvelstraat en kruispunt Reststraat-Beurtstraat ten opzichte van:

Beurtstraat  

B1

 

Wersbeekstraat (B15)

Tussen Binkomstraat en gemeentegrens met Bekkevoort ten opzichte van:

Tramstraat

B1

Wersbeekstraat nr. 18-24

B1

Creftelbosstraat

B1

Wersbeekstraat nr. 68-70

B1

Wersbeekstraat nr. 41

B1

Statiestraat

B5 + B7

Heibosstraat

B5 + B7

 

Wijngaardstraat (B15)

Tussen Solleweg en gemeentegrens met Holsbeek ten opzichte van:

Wijngaardstraat naar nr. 3-9

B1

Kaaskorf I

B1

Bergweideweg aan Wijngaardstraat nr. 12

B1

Houwaartsebergweg aan Wijngaardstraat nr. 15

B1

Wijngaardstraat naar nr. 25 en 27

B1

Bergweideweg aan Wijngaardstraat nr. 28

B1

Houwaartsebergweg aan Wijngaardstraat nr. 47

B1

Kriesberg

B1

 

Wingerstraat (B15)

Tussen Leuvensesteenweg (N2) en Motbroekstraat ten opzichte van:

Wingerstraat naar nr. 17

B1

Veldwachterstraat

B1

Oude Diestsebaan

B1

Oude Leuvensebaan

B1

Kleerbeekstraat

B1

Motbroekstraat

B1

 

Wingeveld (B15)

Tussen Oude Tiensebaan nr. 36 en 52 ten opzichte van:

Wingeveld naar nr. 42-52

B1

Wingeveld naar nr. 77-95

B1

 

Zavelstraat (B15)

Tussen Schoonderbeukenseweg en Beurtstraat ten opzichte van:

Dennenweg  

B1

 

Zilverbergstraat (B15)

Tussen Statiestraat en Tieltsestraat ten opzichte van:

Zilverbergstraat naar nr. 3 en 5   

B1

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden zoals hierboven reeds aangegeven door: verkeersbord B15 (voorrang) ten opzichte van andere wegen aangeduid door verkeersbord B1 (eventueel met haaientanden) waar nodig voorafgegaan door B3 of verkeersbord B5 met volle lijn eventueel voorafgegaan door B7.

 

HOOFDSTUK 4: ORDENING VAN HET VERKEER

 

Paragraaf 7: Afbakenen oversteekplaatsen voor voetgangers

 

BINNEN BEBOUWDE KOM

Bergstraat

* Ter hoogte van huisnummer 2

* Ter hoogte van huisnummer 22

Blerebergstraat

* Ter hoogte van het gemeentehuis

* Ter hoogte van huisnummer 35

* Ter hoogte van huisnummer 37

* Ter hoogte van huisnummer 61

* Ter hoogte van huisnummer 63

* Ter hoogte van de Oude Leuvensebaan

* Tussen huisnummers 70 en 72

Dorpsstraat

* Ter hoogte van huisnummer 3

* Ter hoogte van het kruispunt met de Ralisweg

* Ter hoogte van het kruispunt met de Stekstraat

Glabbeeksesteenweg

* Ter hoogte van het kinderdagverblijf in Sint-Joris-Winge

* Ter hoogte van de ingang Kerk in Kiezegem

* Ter hoogte van het kruispunt met de Leuvensesteenweg

* Ter hoogte van het kruispunt met de Halensebaan

Haldertstraat

* Ter hoogte van de school

* Ter hoogte van ingang  van de Kerk

* Ter hoogte van de Neringestraat

Halensebaan

* Ter hoogte van het Dommelhof

* Ter hoogte van ingang van de school

* Ter hoogte van het kruispunt met de Glabbeeksesteenweg

Heikant

Ter hoogte van het kruispunt Heikant-Haldertstraat

Hellekens

Ter hoogte van het kruispunt met de Heuvelstraat

Heuvelstraat

* Ter hoogte van huisnummer 189

* Ter hoogte van het kruispunt met de Kruisstraat

Kriebekestraat

Ter hoogte van het kruispunt Kriebekestraat-Haldertstraat

Perklaan

Ter hoogte van het wandelpaadje naast huisnummer 51

Rillaarseweg

* Ter hoogte van de ingang van de school

* Ter hoogte van huisnummer 48

* Ter hoogte van huisnummer 50

* Ter hoogte van huisnummer 56A

Sint-Annastraat

* Ter hoogte van Zonnedrieslaan

* Ter hoogte van de kruising met de Rillaarseweg

Statiestraat

Ter hoogte van kruispunt met Wersbeekstraat

Tiensesteenweg

* Ter hoogte van huisnummer 6

* Ter hoogte van de kleuterschool

Wersbeekstraat

* Ter hoogte van huisnummer 9

* Ter hoogte van huisnummer 8

Wingerstraat

* Ter hoogte van huisnummer 8

* Ter hoogte van huisnummer 10

* Tegenover het Wingerpark

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door het verkeersbord F49 en door op het wegdek witte banden aan te brengen, evenwijdig met de as van de rijbaan, overeenkomstig Artikel 76.3 van het K.B. van 1 december 1975 of door middel van een 3D-zebrapad.

 

BUITEN BEBOUWDE KOM

Kapellekensweg

Ter hoogte van het Ontmoetingscentrum

 

Statiestraat

Ter hoogte van de ingang wijkschool Kraasbeek

 

Wingerstraat

Ter hoogte van de wandelpaden op het terrein van de Winge Golf & Country Club

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de verkeersborden F49 + A21 en  door op het wegdek witte banden aan te brengen, evenwijdig met de as van de rijbaan, overeenkomstig Artikel 76.3 van het K.B. van 1 december 1975.

 

Paragraaf 8: Op de navolgende plaatsen wordt de rijbaan verdeeld in twee rijstroken door een doorlopende witte streep en witte onderbroken strepen (alleen aan kruispunten en inritten om links af te slaan)

Attenrodestraat

* Vanaf huisnummer 18 tot aan huisnummer 32

* Vanaf huisnummer 55 tot aan huisnummer 65

* Vanaf 20 meter voorbij huisnummer 65 (richting Glabbeek) tot aan huisnummer 66

* Vanaf de grens met Glabbeek over een lengte van 15 meter (richting Binkomstraat)

* Vanaf het kruispunt Attenrodestraat met de Binkomstraat tot en met huisnummer 9 in de Attenrodestraat

Beurtstraat

* Vanaf huisnummer 63 tot aan huisnummer 71

* Vanaf huisnummer 85 tot aan huisnummer 40

Binkomstraat

* Vanaf huisnummer 7 tot aan huisnummer 15

* Vanaf huisnummer 23 tot aan huisnummer 25

* Vanaf huisnummer 39 tot aan huisnummer 76

* Vanaf huisnummer 88 tot aan huisnummer 59

* 50 meter voorbij huisnummer 65 (richting Binkom) over een lengte van 200 meter

* Over een lengte van 200 meter voor aansluiting op Kerkstraat (richting Meensel naar Binkom)

Blerebergstraat

Vanaf de aansluiting met de Leuvensesteenweg (N2) tot aan huisnummer 63A

Boekhoutstraat

* Vanaf huisnummer 9 tot aan huisnummer 17

* Vanaf huisnummer 27 tot aan huisnummer 33

* Vanaf huisnummer 16 tot 150 meter voorbij aansluiting op Hazenpad (richting Dorpsstraat)

* Vanaf huisnummer 39 tot 100 meter voorbij huisnummer 40 (richting Dorpsstraat)

* Vanaf huisnummer 41 tot aan huisnummer 42

 

Dorpsstraat

* Vanaf huisnummer 105 over een lengte van 200 meter richting kruispunt Dorpsstraat met Boekhoutstraat

* Vanaf huisnummer 55 tot en met huisnummer 59

* Ter hoogte van het kruispunt met de Reststraat en Boekhoutstraat

Glabbeeksesteenweg

* Vanaf huisnummer 65 tot aan aanzet verkeerspoort (richting Kiezegem)

* Voorbij huisnummer 87 (richting Kiezegem) tot aan huisnummer 78

* Vanaf huisnummer 88 tot aan huisnummer 94

* Vanaf de N2 tot aan het kruispunt met de Halensebaan

Haldertstraat

* Vanaf aansluiting met Haldertstraat 297/307 tot aan huisnummer 311

* Vanaf huisnummer 244 tot aan huisnummer 238 

* Vanaf aansluiting met de Haldertstraat 223/227 tot aan huisnummer 217

* Vanaf aansluiting Haldertstraat 189/194 tot aan huisnummer 161

* Vanaf huisnummer 98 tot aan huisnummer 61

Halensebaan

* Vanaf huisnummer 163 tot 100 meter voorbij huisnummer 163 (richting Leuven)

* Vanaf huisnummer 161 tot voorbij huisnummer 153

* Vanaf huisnummer 118 tot aan huisnummer 110

* Vanaf huisnummer 137 tot aan huisnummer 127* Vanaf huisnummer 117 tot 100 meter voorbij huisnummer 113 (richting Bekkevoort)

* Vanaf 100 meter voorbij huisnummer 107 (richting Leuven) tot aan huisnummer 36

* Vanaf huisnummer 14 tot aan huisnummer 4

Heibosstraat

Vanaf huisnummer 22 tot aan huisnummer 30

Heikant

* Vanaf huisnummer 11 tot aan huisnummer 17

* Vanaf huisnummer 25 tot voorbij huisnummer 34 (richting Nieuwrode)

Heuvelstraat

* Vanaf huisnummer 58 tot aan huisnummer 52

* Vanaf huisnummer 44 tot aan aansluiting op Kruisstraat (huisnummer 44)

* 15 meter vanaf het kruispunt met de Voortstraat in beide richtingen

Kapellekensweg

* 50 meter voorbij huisnummer 27 (richting Kerkstraat) over een lengte van 150 meter

* Vanaf huisnummer 23 tot aan huisnummer 9

Kerkstraat

* Vanaf Sint-Pieters-kerk (Kiezegem) tot voorbij huisnummer 3

* Vanaf huisnummer 13 tot aan huisnummer 12 (pastorij)

* Vanaf 20 meter voorbij huisnummer 19 (richting Binkomstraat) tot 10 meter voorbij huisnummer 25 (richting Binkomstraat)

* Vanaf 50 meter voor huisnummer 31 (richting Binkomstraat) tot aan huisnummer 31

* Vanaf 20 meter voor aansluiting met Keelstraat (richting Binkomstraat) tot aan huisnummer 33

* Vanaf huisnummer 41 tot voorbij huisnummer 47 (richting Binkomstraat)

* Vanaf huisnummer 51 tot voorbij huisnummer 53 (richting Binkomstraat)

Kriebekestraat

* Vanaf 250 meter voor de aansluiting met de Roeselberg over een lengte van 100 meter (richting Nieuwrode)

* Vanaf huisnummer 37 tot aan huisnummer 23

* Vanaf huisnummer 34 tot aansluiting met plateau aan oud gemeentehuis

Motbroekstraat

* Vanaf huisnummer 11 tot aan huisnummer 29

* Vanaf huisnummer 33 tot aan huisnummer 24

* Vanaf huisnummer 42 tot aan kruispunt met de Wingerstraat

Oude Aarschotsebaan

Vanaf het kruispunt met de N2 tot aan huisnummer 2

Perklaan

In de bocht

Reststraat

* Vanaf huisnummer 17 tot aan huisnummer 31

* Vanaf huisnummer 55 tot aan huisnummer 67

* Vanaf huisnummer 69 tot aan bushalte tegenover huisnummer 81

* Vanaf grens tussen huisnummer 83 en 85 tot aansluiting kruispunt met Voortstraat

Rillaarseweg

* Vanaf huisnummer 1 tot aan huisnummer 11

* Vanaf huisnummer13 tot aan huisnummer 26

* Vanaf de aansluiting met plateau aan kruispunt met Dorpsstraat tot aan huisnummer 31

* Vanaf huisnummer 57 tot aan huisnummer 79

* Vanaf huisnummer 81A tot voorbij huisnummer 91 (richting Rillaar)

* Vanaf 30 meter voor huisnummer 110 (richting Rillaar) tot aan huisnummer 116

* Vanaf huisnummer 139 tot aan huisnummer 149

* Vanaf huisnummer 167 tot voorbij huisnummer 175 (richting Rillaar)

Roeselberg

* Vanaf huisnummer 11 tot aan huisnummer 25

* Vanaf huisnummer 31 tot aan huisnummer 4

Statiestraat

* Vanaf huisnummer 94 tot aan huisnummer 81

* Vanaf het kruispunt met de Leuvensesteenweg (N2)  tot aan de voormalige Wijkschool

Voortstraat

Vanaf het kruispunt met de Heuvelstraat tot net voorbij huisnummer 2A

Wersbeekstraat

Vanaf 15 meter voor huisnummer 38 (richting Molenbeek-Wersbeek) tot aan huisnummer 40

Wingerstraat

* Vanaf kruispunt met de Motbroekstraat tot aan huisnummer 73

* Vanaf huisnummer 80 tot aan huisnummer 68

* Vanaf kruispunt met de Veldwachtersstraat tot aan huisnummer 12

* Vanaf 50 meter voorbij huisnummer 10 (richting Leuvensesteenweg (N2)) tot 50 meter voor kruispunt met de Leuvensesteenweg (N2) (F1 bord)

Schoonderbeukenseweg

Vanaf de aansluiting met de afrit autostrade tot aan huisnummer Dorpsstraat 109

 

Paragraaf 9: Op de navolgende plaatsen wordt de rijbaan verdeeld in twee rijstroken door witte onderbroken strepen

Dorpsstraat

Vanaf huisnummer 114 tot aan kruispunt Dorpsstraat, Reststraat

 

Heuvelstraat

Vanaf het kruispunt met de Blerebergstraat tot aan huisnummer 4

 

Kruisstraat

* Vanaf huisnummer 1 tot aan huisnummer 9

* Vanaf huisnummer 25 tot aan huisnummer 33

 

HOOFDSTUK 5: STILSTAAN EN PARKEREN

 

Paragraaf 10: Parkeerverbod

Bergstraat

Langs weerszijden van de openbare weg tussen tussen de Rillaarseweg en de stenen muur aan Bergstraat 22C

Glabbeeksesteenweg

Langs weerszijden van de openbare weg vanaf huisnummer 10 tot kruispunt Perklaan uitgezonderd 2 parkeerplaatsen ter hoogte van het Elfenhuisje

Leuvensesteenweg

Vanaf huisnummer 137 tot en met huisnummer 139

Looikenstraat

Vanaf het kruispunt met het Gouden kruispunt (N223) tot aan het kruispunt met de Tiensesteenweg langs de zijde van de pare nummers voor alle voertuigen

Perklaan

Langs weerszijden van de openbare weg tussen kruispunt met Glabbeeksesteenweg tot aan huisnummer 7

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door het verkeersbord E1 + onderborden (opwaartse en neerwaartse pijlen).

 

Paragraaf 11: Stilstaan en parkeerverbod

Gempstraat

Vanaf kruispunt met de Doelstraat tot aan huisnummer 52 en dit langs de zijde van de onpare nummers

Haldertstraat

Ter hoogte van de ingang van de kleuterschool (naast zaal Sint-Denijs)

Halensebaan

Vanaf kruispunt met de Perklaan tot aan het kruispunt met de Glabbeeksesteenweg en dit langs de zijde van de onpare nummers

Oude Aarschotsebaan

Langs weerszijden van de openbare weg vanaf de N2 tot aan huisnummer 2

Tiensesteenweg

Langs weerszijden van de openbare weg vanaf de Leuvensesteenweg tot aan huisnummer 12

’t Solveld sporthal

Aan de rechtergevel van de sporthal voor de nooduitgangen

Ralisweg

Op de berm welke openbare weg Ralisweg scheidt van de weg gelegen voor de hoofdingang sporthal   

Rillaarseweg

Ter hoogte van de toegang van de school ’t Hagekind en dit vanaf huisnummer 26 tot nummer 48 richting Rillaar en vanaf huisnummer 23A tot kruispunt met Sint-Annastraat

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door het verkeersbord E3 + onderborden (opwaartse en neerwaartse pijlen).

 

Paragraaf 12: Parkeren toegelaten voor alle voertuigen

Bergstraat

Plein gelegen aan Onze-Lieve-Vrouwkerk (2 parkeerpleinen)

Blerebergstraat

* Plein gelegen voor ’t Jongensschool

* Plein gelegen tussen de tekenacademie en Blerebergstraat 5

* Plein gelegen tegenover huisnummer 87

Glabbeeksesteenweg

Plein tegenover huisnummer 128

Haldertstraat

Plein gelegen tussen de kerk en het kruispunt met de Kriebekestraat en Heikant (4 terreinen)

Heibosstraat

Op plein gelegen tussen de openbare weg en het kerkhof

Keelstraat

Plein gelegen aan ’t Ontmoetingscentrum

Kruisstraat

Plein gelegen aan het gemeentehuis

Leuvensesteenweg

* Plein gelegen voor het IBO van Sint-Joris-Winge

* Plein rond de kerk van Sint-Joris-Winge

* Plein aan OCMW gebouw

* Plein op de hoek van de Wingerstraat en de Leuvensesteenweg

Optielt

* Plein gelegen aan Sint-Martinuskerk

* Plein gelegen rechtover huisnummer 6

Parkeerplaatsen Domein ’t Solveld

Pleinen voor het kerkhof en rond de sporthal

Sint-Annastraat

Plein gelegen aan pastorij

Statiestraat

Statieplein

Tiensesteenweg

* Plein gelegen aan het voetbalterrein

* Plein gelegen achter het Gemeenschapscentrum De Maere

Voortstraat

Plein gelegen tegenover Beurtstraat nr. 2

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door het verkeersbord E9a.

 

Paragraaf 13: Parkeren voorbehouden voor bepaalde categorieën van voertuigen: voertuigen minder dan 5,5 ton

Looikenstraat

Aan de onpare kant

Tiensesteenweg

Plein gelegen aan het nieuw kerkhof

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door het verkeersbord C21.

 

Paragraaf 14: Parkeren voorbehouden voor bepaalde categorieën van voertuigen: voertuigen voor personen met een beperking

Bergstraat

* Voor huisnummer 11

* Voor huisnummer 30-32

Blerebergstraat

* Aan het gemeentehuis (1 parking aan ingang gemeentehuis, 1 parking naast tekenacademie)

* Plein gelegen voor ’t Jongensschool (2 parkeerplaatsen)

Domein ’t Solveld

* Plein voor het kerkhof

* Naast hoofdingang sporthal

Haldertstraat

* Voor de Sint-Denijszaal

* Naast het kerkhof

Heibosstraat

Aan ingang kerk

Keelstraat

Op parking Ontmoetingscentrum 

LDC Zonnedries

* aan parking Sint-Annastraat

* aan parking Sint-Barbarastraat

* aan ingang Zonnedries

Leuvensesteenweg

* Plein voor de kerk Sint-Joris (naast ingang kerk) (2 parkeerplaatsen)

* Plein gelegen voor IBO Sint-Joris-Winge

* Plein gelegen voor secretariaat GC De Maere

Optielt

* Plein gelegen aan Sint-Martinuskerk

* Plein gelegen rechtover huisnummer 6

 

Tiensesteenweg

* Plein voor OCMW gebouw

* Plein gelegen aan het nieuw kerkhof

* Plein gelegen aan het voetbalterrein, naast trap naar kleuterschool

* Plein gelegen achter gemeenschapscentrum De Maere

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door het verkeersbord E9a + al dan niet met onderborden.

 

Paragraaf 15: Parkeren voorbehouden voor bepaalde categorieën van voertuigen: elektrische voertuigen

Blerebergstraat

Aan de parking naast het gemeentehuis, aan de zijde van de Blerebergstraat 5 (3 parkeerplaatsen)

Heuvelstraat

Ter hoogte van huisnummer 186

Leuvensesteenweg

Ter hoogte van huisnummer 238

 

Deze nieuwe parkings zullen aangeduid worden met een verkeersbord E9 met een onderbord ‘elektrische voertuigen’ en aangeduid worden met een groene omlijning (RAL 6024) van de parkeerplaatsen.

 

HOOFDSTUK 6: BEBOUWDE KOMMEN (GEMEENTEWEGEN)

 

Paragraaf 16: De bebouwde kom van Kiezegem wordt afgebakend op volgende plaatsen

Glabbeeksesteenweg

Tussen huisnummer 114 en 116

Kapellekensweg

Vanaf huisnummer 25

Kerkstraat

Vanaf huisnummer 19

Tieltsestraat

Tussen huisnummer 47 en de woning Kerkstraat 1

Walebroekstraat

Vanaf huisnummer 6

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de verkeersborden F1 – F3.

 

Paragraaf 17: De bebouwde kom van Meensel wordt afgebakend op volgende plaatsen

Attenrodestraat

Vanaf huisnummer 65

Binkomstraat

Vanaf huisnummer 53

Creftelbosstraat

50 meter voor kruispunt met Wersbeekstraat

Heibosstraat

Vanaf huisnummer 17

Kapellekensweg

Tussen huisnummer 80 en 82

Statiestraat

50 meter voor kruispunt met Wersbeekstraat

Tramstraat

50 meter voor kruispunt met Wersbeekstraat

Wersbeekstraat

Heel de straat (vanaf de gemeentegrens met Bekkevoort)

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de verkeersborden F1 – F3.

 

Paragraaf 18: De bebouwde kom van Houwaart wordt afgebakend op volgende plaatsen

Haldertstraat

Vanaf huisnummer 198

Heikant

Heel de straat (vanaf de gemeentegrens met Holsbeek)

Kriebekestraat

* Vanaf huisnummer 52

* Zijstraatjes Kriebekestraat (achter funerarium) vanaf huisnummers 13 en 20 en vanaf huisnummer 26   

Molenstraat

Vanaf huisnummer 4

Neringestraat

Vanaf huisnummer 17

Streekweg

50 meter voor kruispunt met Kriebekestraat

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de verkeersborden F1 – F3.

 

Paragraaf 19: De bebouwde kom van Tielt wordt afgebakend op volgende plaatsen

Beurtstraat

50m voor kruispunt met Reststraat - Voortstraat

Blerebergstraat

Vanaf huisnummer 63

Boterstraat

* 50 meter voor kruispunt met de Rillaarseweg

* Vanaf huisnummer 11 (voor het stukje aansluitend aan de Bergstraat)

Dorpsstraat

Vanaf de verkeerspoort thv huisnr 152

Hazenpad

Vanaf het kruispunt met de Rillaarseweg

Hellekens

25 meter voor kruispunt met de Heuvelstraat

Heuvelstraat

Vanaf huisnummer 20

Horenweg

Vanaf huisnummer 26

Keulestraat

Heel de straat

Optielt

Heel de straat

Oudepastoriestraat

Vanaf huisnummer 23

Postweg

50 meter voor kruispunt met Blerebergstraat

Ralisweg

50 meter voor kruispunt met Kruisstraat

Reststraat

Heel de straat

Rillaarseweg

Tussen huisnummer 85 en 87 (kruispunt met Hazenpad)

Sint-Annastraat

Vanaf het kruispunt met de Walenbosstraat

Stenenhuisstraat

* Vanaf de bocht voor de aansluiting met de Heuvelstraat

* Vanaf huisnummer 15A richting kruispunt met Stevensstraat

Stevensstraat

Vanaf huisnummer 15

Voortstraat

Heel de straat

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de verkeersborden F1 – F3.

 

Paragraaf 20: De bebouwde kom van Sint-Joris-Winge wordt afgebakend op volgende plaatsen

Bremberg

50 meter voor het kruispunt met de Halensebaan

Glabbeeksesteenweg

Vanaf het kruispunt met de Bronstraat

Halensebaan

Vanaf huisnummer 98

Kiezegemstraat

Vanaf huisnummer 31 (richting Tiensesteenweg)

Leuvensesteenweg

Vanaf huisnummer 237

Looikenstraat

Vanaf aansluiting met Gouden Kruispunt (N223) (richting Tiensesteenweg)

Tiensesteenweg

Vanaf huisnummer 58

Wingerstraat

50 meter voor het kruispunt met de Leuvensesteenweg

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de verkeersborden F1 – F3.

 

HOOFDSTUK 7: SNELHEIDSBEPERKINGEN 30 KM/UUR (GEMEENTEWEGEN)

 

Paragraaf 21: Er wordt een permanente “zone 30 KM” schoolomgevingen ingevoerd op de volgende wegen

Haldertstraat

Vanaf huisnummer 26 tot aan kruispunt met de Kriebekestraat (huisnummer 5)

Halensebaan

Vanaf kruispunt met de Glabbeeksesteenweg  tot aan kruispunt met de Perklaan

Rillaarseweg

Vanaf huisnummer 18 tot aan kruispunt met de Solveldstraat

Sint-Annastraat

Vanaf kruispunt met de Rillaarseweg tot aan kruispunt met de Waterhofstraat (huisnummer Sint-Annastraat 30)

Tiensesteenweg

Vanaf huisnummer 37 tot aan kruispunt met de Leuvensesteenweg

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de zoneborden F4a – F4b “30 KM” aangevuld met een bord A23.

 

Paragraaf 21 - B: Er wordt een variabele “zone 30 KM” schoolomgevingen ingevoerd op de volgende wegen

Statiestraat

Vanaf 20 meter voor de schoolingang wijkschool Kraasbeek tot 100 meter voorbij de schoolingang wijkschool Kraasbeek richting Meensel-Kiezegem 

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de zoneborden F4a – F4b “30 KM” aangevuld met een bord A23.

 

Paragraaf 22: Er wordt een permanente “zone 30 KM” woonwijken ingevoerd op de volgende wegen

Heergrachtweg

Heel de straat

Heuvelspanzeel

Heel de straat

Kaaskorf I

Heel de straat

Kaaskorf II

Heel de straat

Koningenblok

Heel de straat

Leigrachtstraat

Heel de straat

Perklaan

Heel de straat

Perkveld

Heel de straat

Sint-Jorisveld

Heel de straat

Solveldstraat

Heel de straat

Tieltse Mottestraat

Heel de straat

Vijverkensweg

Heel de straat

Wingeveld

Heel de straat

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de zoneborden F4a – F4b “30 KM”.

 

Paragraaf 22 – B: Er wordt een permanente “zone 30 KM” ingevoerd op volgende wegen

Heuvelstraat

Vanaf huisnummer 176 tot aan huisnummer 190

Horenweg

Vanaf kruispunt met de Heuvelstraat tot huisnummer 2

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de zoneborden F4a – F4b “30 KM”.

 

HOOFDSTUK 8: SNELHEIDSBEPERKINGEN 50 KM/UUR (GEMEENTEWEGEN)

 

Paragraaf 23: Snelheidsbeperking 50 KM/uur in beide rijrichtingen op de volgende wegen

Begijnenbosweg

Vanaf huisnummer 14 tot aan het noordelijke kruispunt met de Rillaarseweg

Beurtstraat

* Vanaf huisnummer 13A tot aan het kruispunt Voortstraat – Reststraat

* Vanaf huisnummer 30 tot en met huisnummer 36

Blerebergstraat

Vanaf het einde met de bebouwde kom tot aan het kruispunt met de Leuvensesteenweg

Boekhoutstraat

Vanaf huisnummer 16 tot aan het kruispunt met de Rillaarseweg

Bosveldweg

Vanaf huisnummer 9 tot aan het kruispunt met de Leuvensesteenweg (N2)

Donkstraat

Vanaf huisnummer 2A tot aan het kruispunt met de Begijnenbosweg

Dorpsstraat

Vanaf het einde van de bebouwde kom tot aan de verkeerspoort ter hoogte van huisnummer 150

Driesstraat

Heel de straat

Gempstraat

Vanaf huisnummer 41 tot aan het kruispunt met de Oude Aarschotsebaan

Glabbeeksesteenweg

Vanaf huisnummer 78 tot aan het kruispunt met de Meenselbaan

Haldertstraat

Vanaf het kruispunt met de Rillaarseweg tot aan huisnummer 214

Halensebaan

* Vanaf huisnummer 102 tot en met huisnummer 132

* Vanaf het kruispunt met de Statiestraat tot aan de grens met Bekkevoort

Hazenpad

Vanaf het kruispunt met de Boekhoutstraat aan huisnummer 21 tot huisnummer 16 (andere aansluiting met Boekhoutstraat)

Heuvelstraat

Vanaf de gemeentegrens met Bekkevoort tot en met huisnummer 263

Houwaartsebergweg

Vanaf huisnummer 15 tot aan kruispunt met de Wijngaardstraat

Kapellekensweg

Vanaf het kruispunt met de Kapellekensweg tot aan het kruispunt met de Statiestraat

Keelstraat

Vanaf het Ontmoetingscentrum (westelijke perceelgrens) tot en met huisnummer 32

Kleerbeekstraat

Vanaf huisnummer 45 tot het kruispunt met de Wingerstraat

Kraasbeekstraat

Heel de straat

Looikenstraat

Vanaf de Oude Tiensebaan tot aan het Gouden kruispunt (?)  (N223)

Motbroekstraat

Vanaf huisnummer 74 tot en met huisnummer 16

Oude Aarschotsebaan

Vanaf huisnummer 19 tot de aan de Leuvensesteenweg (N2)

Oude Leuvensebaan

Vanaf huisnummer 22 tot aan het kruispunt met de Blerebergstraat

Oude Tiensebaan

Vanaf huisnummer 62 tot de Leuvensesteenweg (N2)

Puttestraat

Vanaf huisnummer 10B tot aan het kruispunt met de Leuvensesteenweg (N2)

Reigersweide

Vanaf huisnummer 21 tot aan het kruispunt met de Oude Tiensebaan

Rillaarseweg

Vanaf de bebouwde kom tot aan de gemeentegrens met Aarschot

Rijsbergstraat

Vanaf huisnummer 16 tot aan het kruispunt met de Diestsesteenweg (N2)

Roeselberg

Heel de straat

Statiestraat

Vanaf het kruispunt met de Leuvensesteenweg tot aan huisnummer 60, uitgezonderd de variabele zone 30 aan de wijkschool Kraasbeek wanneer de zone 30 actief is

Stokskesstraat

Vanaf huisnummer 46 tot aan de kruising met de Roeselberg

Wingerstraat

Vanaf huisnummer 23 tot het kruispunt met de Motbroekstraat

Wijngaardstraat

Vanaf huisnummer 52 tot en met huisnummer 36 en vanaf huisnummer 20 tot en met huisnummer 12 (het kruispunt met de oostelijke tak van de Houwaartsebergweg)

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de verkeersborden C43 – C45.

 

HOOFDSTUK 9: VERHOOGDE INRICHTINGEN EN WEGVERSMALLINGEN

 

Paragraaf 24: Verkeersdrempels

Navolgende wegen en plaatsen zijn uitgerust met een verkeersdrempel:

 

Tiensesteenweg

* Ter hoogte van huisnummer 4 (school)

* Ter hoogte van huisnummer 10

* Ter hoogte van huisnummer 24

* Ter hoogte van de toegangsweg naar huisnummer 41

 

Paragraaf 25: Verkeersplateau

Navolgende wegen en plaatsen zijn uitgerust met een verkeersplateau:

 

Blerebergstraat

Op het kruispunt met de Rillaarseweg en de Kruisstraat

Dorpsstraat

* Op het kruispunt met de Ralisweg en de Stekstraat

* Op het kruispunt met de Oude Route en het containerpark

* Op het kruispunt met de Lindestraat

Haldertstraat

Ter hoogte van de parochiezaal en school

Halensebaan

Op het kruispunt met de Glabbeeksesteenweg

Kraasbeekstraat

Op het kruispunt met de Puttestraat

Kriebekestraat

Op het kruispunt met de Heikant en de Haldertstraat

Rillaarseweg

Op het kruispunt met de Sint-Annastraat

Tiensesteenweg

Op het kruispunt met de Looikenstraat en Kiezegemstraat

 

De verhoogde inrichtingen worden zodanig aangelegd dat ze zich duidelijk van de wegbedekking van de rijbaan onderscheiden en, over gans hun breedte en op hun hellingen voorzien zijn van afwisselend korte en lange strepen van witte kleur op donkere achtergrond, evenwijdig met de aslijn van de rijbaan en eindigend op een witte dwarsstreep.

 

De aanwezigheid van de verhoogde inrichtingen wordt gesignaleerd door middel van het verkeersbord F87, eventueel voorafgegaan door het verkeersbord A14 waaraan een onderbord is toegevoegd dat de afstand tot de verhoogde inrichting weergeeft.

 

Paragraaf 26: Wegversmallingen

Navolgende wegen en plaatsen zijn uitgerust met een wegversmalling:

 

Blerebergstraat

Tussen huisnummer 63 en 63A

Dorpsstraat

* Ter hoogte van huisnummer 13

* Ter hoogte van huisnummer 98

* Ter hoogte van huisnummer 116

* Ter hoogte van huisnummer 152

Reststraat

Ter hoogte van huisnummer 74 en 76

Rillaarseweg

* Ter hoogte van huisnummer 68 en 70

* Ter hoogte van huisnummer 50

Verkeerspoort Attenrodestraat

Ter hoogte van huisnummer 51

Verkeerspoort Binkomstraat

Ter hoogte van huisnummer 84

Verkeerspoort Glabbeeksesteenweg

* Ter hoogte van huisnummer 115

* Ter hoogte van huisnummer 75

Verkeerspoort Haldertstraat

Ter hoogte van huisnummer 93

Verkeerspoort Heibosstraat

Ter hoogte van huisnummer 40

Verkeerspoort Kapellekensweg

* Ter hoogte van ’t Ontmoetingscentrum

* Ter hoogte van huisnummer 25

Verkeerspoort Kriebekestraat

Ter hoogte van huisnummer 39

Verkeerspoort Statiestraat

Voor de kruising met de Keelstraat

 

Deze maatregelen zullen ter kennis gebracht worden door de verkeersborden B19 – B21.

 

Artikel 2.

De kosten voor het plaatsen, aanbrengen, onderhoud en vernieuwingen van de verkeerssignalisatie worden ten laste genomen door de gemeente.

 

Artikel 3.

Overtreders van de onderhavige verordening worden beboet met politiestraffen.

 

Artikel 4.

Het nieuwe volledig geïntegreerd reglement geldt vanaf 1 april 2024 en het vervangt alsdan het reglement dat goedgekeurd was op 18 oktober 2023.

 

Artikel 5.

Dit reglement wordt bekendgemaakt overeenkomstig het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017

 

Artikel 6.

Deze beslissing is onderworpen aan de toepassingen van het bestuurlijk toezicht zoals blijkt uit artikels 330 e.v. van het DLB." "

Gecoördineerde versie van het geïntegreerde aanvullend gemeentelijk reglement op de politie van het wegverkeer per 21 maart 2024.

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

Jaarverslag 2023, jaarrekening 2023, begrotingsvoorstel 2024 en programmavoorstel 2024 van de Interlokale vereniging Sportregio Winge-Demervallei

Motivering

 

Feiten en context

Tielt-Winge participeert aan de interlokale vereniging Sportregio Winge-Demervallei.

 

Het jaarverslag 2023, de jaarrekening 2023, het begrotingsvoorstel 2024 en het programmavoorstel 2024 van de Interlokale vereniging Sportregio Winge-Demervallei dienen ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

 

Juridische gronden

         Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

         Artikels 15 en 16 van de samenwerkingsovereenkomst 2017 van de Interlokale vereniging Sportregio Winge-Demervallei.

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

De bepalingen van de samenwerkingsovereenkomst 2017 (artikels 15 en 16) vereisen dat jaarverslag en jaarrekening van de ILV ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

 

Financiële gevolgen

Budgetjaar

Budgetsleutel

Geraamde uitgaven

Beschikbaar 9 februari 2024

2024

61690900/074000

€ 2.899,5

€ 28.916,6

 

De financiële inbreng per gemeente bedraagt 0,25 euro/inwoner per kalenderjaar.

 

Bijlagen

          Jaarverslag 2023

          Jaarrekening 2023 en begroting 2024

          Programmavoorstel 2024

          Samenwerkingsovereenkomst 2017

 

Besluit:

eenparig aangenomen.
Artikel 1

De gemeenteraad keurt het jaarverslag 2023, de jaarrekening 2023, het begrotingsvoorstel 2024 en het programmavoorstel 2024 van de Interlokale vereniging Sportregio Winge-Demervallei goed.

 

Artikel 2

Afschrift van deze beslissing wordt bezorgd aan de Interlokale vereniging Sportregio Winge-Demervallei.

 

Artikel 3

Deze beslissing is onderworpen aan de toepassing van het bestuurlijk toezicht, zoals blijkt uit het decreet over het lokaal bestuur." "

Goedkeuring jaarverslag 2023, jaarrekening 2023, begrotingsvoorstel 2024 en het programmavoorstel 2024 ILV Sportregio Winge-Demervallei.

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

Piekfijn Hageland VZW - aanduiding gemeentelijke vertegenwoordiger in de algemene vergadering (geheime stemming)

Motivering

 

Feiten en context

De gemeente is aangesloten bij Piekfijn Hageland VZW en moet een nieuwe vertegenwoordiger aanduiden voor de fractie Open Vld naar aanleiding van het ontslag van Vic Deschryver (schrijven van 22 januari 2024).

 

De gemeente dient dus 1 nieuwe vertegenwoordiger aan te duiden op de algemene vergaderingen van Piekfijn Hageland en dit voor de resterende duur van huidige legislatuur.

 

Vic Deschryver werd bij gemeenteraadsbeslissing van 15 december 2022 aangeduid als vertegenwoordiger in de algemene vergadering van Piekfijn Hageland.

 

Juridische gronden

         Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017

         Decreet van 7 juli 2017 inzake Wijk-werken, inzonder artikel 47

         Besluit van de Vlaamse regering d.d. 29 september 2017 betreffende Wijk-werken

         Besluitwet van 28 december 1944 betreffende de maatschappelijke zekerheid der arbeiders, zoals gewijzigd

         Gemeenteraadsbeslissing van 24 januari 2019 houdende aanduiding gemeentelijke vertegenwoordigers in de VZW Piekfijn Hageland

         Statuten Piekfijn Hageland VZW, inzonder artikel 5.

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

Door het ontslag van Vic Deschryver zal fractie Open Vld een nieuwe afgevaardigde moeten voorstellen voor de algemene vergadering van Piekfijn Hageland VZW.

 

De statuten van deze VZW, zoals gewijzigd door de algemene vergadering van 23 januari 2018, inzonder artikel 5, stipuleren hoe de algemene vergadering is samengesteld en welke voorwaarden eraan verbonden zijn; dat er voor Tielt-Winge 10 afgevaardigden voorzien worden door deze statuten.

 

De doelstellingen van deze VZW bestaan in het uitbaten van een dienstenchequebedrijf met bijzondere aandacht voor het tewerkstellen van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt; dat deze rechtspersoon dus niet belast wordt met de verwezenlijking van welbepaalde taken van gemeentelijk belang maar met een algemeen ruimer sociaal oogmerk; dat een dergelijke participatie dus kan bijdragen tot het gemeentelijk belang maar geen verzelfstandiging van gemeentelijke taken behelst en er geen EVA aan de orde is.

 

Elke fractie in de gemeenteraad heeft recht op minimum 1 afgevaardigde en de rest aan te duiden verhoudingsgewijze op basis van de grootte van de fractie in de gemeenteraad; dat dit in de praktijk aanleiding geeft tot een 3-2-2-2-1-verdeling.

 

De kandidaatstelling moet op 19 maart 2024 om 12 uur schriftelijk (of via-e-mail) ingediend worden op het secretariaat door de Open Vld-fractie. De kandidatuur van de heer Luc Dolfeyn werd tijdig en regelmatig voorgedragen.

 

Op basis van deze ingediende kandidatuur kan de gemeenteraad overgaan tot aanduiding van het nieuwe lid van de algemene vergadering, dit bij geheime stemming.

 

Financiële gevolgen

Er zijn geen financiële gevolgen.

 

Bijlagen

         Gewijzigde statuten + ontslagneming en benoeming

         Ontslagneming en benoeming bestuurders

         Ontslagbrief + motivering + nieuwe kandidatuur

 

Besluit:

aangenomen na geheime stemming: 15 stemmen voor;  1 stem tegen;  2 stemmen blanco
Artikel 1

§1. De heer Luc Dolfeyn wordt aangeduid als nieuwe afgevaardigde in de algemene vergadering van Piekfijn Hageland vzw, voorgesteld vanuit de fractie Open Vld, in vervanging van Vic Deschryver, ontslagnemend.

 

§2. De afgevaardigde wordt aangeduid voor de bestuursperiode eindigend op 31 december 2024, behoudens andersluidende raadsbeslissing.

 

Artikel 2

Afschrift van deze beslissing wordt bezorgd aan Piekfijn Hageland VZW en aan betrokkene.

 

Artikel 3

Deze beslissing is onderworpen aan de toepassingen van het bestuurlijk toezicht zoals blijkt uit artikels 330 e.v. van het DLB." "

Aanduiding gemeentelijke vertegenwoordiger in de algemene vergadering Piekfijn Hageland VZW.

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

Motie - Verkeerssituatie in de Haldertstraat (TWEEDE OPROEPING conform artikel 26 lid 2 en lid 3 DLB)

Motivering

 

Conform artikel 21 van het decreet over het lokaal bestuur werd door raadslid Tom Werner namens fractie N-VA volgend agendapunt aan de dagorde van de gemeenteraad van 21 maart 2024 toegevoegd.

 

Tijdens de gemeenteraad van 15 februari 2024 kon over dit agendapunt geen stemming gebeuren wegens het ontbreken van voldoende aanwezigheidsquorum (artikel 26, lid 1 DLB).

 

In afwijking hiervan, kan de gemeenteraad, als hij eenmaal bijeengeroepen is zonder dat het vereiste aantal leden aanwezig is, na een tweede oproeping, ongeacht het aantal aanwezige leden, op geldige wijze beraadslagen of beslissen over de onderwerpen die voor de tweede keer op de agenda voorkomen. Het betreft in casu dergelijke tweede oproeping conform artikel 26 lid 2 en lid 3 DLB.

 

Feiten en context

Begin december 2023 ontvingen de leden van het schepencollege en de fractievoorzitters van de oppositie een brief vanwege 75 gezinnen wonende in de Haldertstraat te Houwaart of waarvan de kinderen naar school gaan in Houwaart. In het document klagen de initiatiefnemers de onveilige verkeerssituatie in de Haldertstraat aan en vragen maatregelen op het vlak van snelheidslimieten, snelheidscontroles en de weginfrastructuur.

 

De inwoners klagen aan dat voertuigen de snelheidslimieten niet respecteren en daardoor de andere weggebruikers ernstig in gevaar brengen. De voertuigen scheuren rakelings langs fietsers (waaronder veel schoolgaande jeugd) en rijden tegen hoge snelheid op minder dan 1m afstand van de jongeren die wachten aan de bushaltes.

 

Ook buiten de start-en einduren van de scholen is de Haldertstraat onveilig. De enkele honderden meters waar 70km/u mag gereden worden, dragen bij aan deze situatie. Het ontbreken van een veilige fietsinfrastructuur (geen fietspad, slechts aan één zijde een fietspad, de slechte staat van het bestaande fietspad) zorgt mee voor een onveilige omgeving. De occasionele flitscontroles helpen volgens de buurtbewoners niet. Ook de huidige staat van de weginfrastructuur nodigt volgens de initiatiefnemers uit tot te snel rijden.

 

Concreet vragen de betrokken gezinnen:

         Een snelheidsregime van 50km/u voor de volledige Haldertstraat (schoolomgeving: 30km/u)

         Efficiëntere snelheidscontroles

         Structurele maatregelen om de snelheid van de voertuigen in de straat te beperken

         Veilige fietspaden langs beide zijden over de ganse lengte van de Haldertstraat

 

Op 19 december besliste het College van Burgemeester en Schepenen om de installatie van een trajectcontrole te laten onderzoeken om tegemoet te komen aan de bekommernissen. Voortbouwend op deze beslissing roepen wij via dit initiatief het College van Burgemeester en Schepenen van Tielt-Winge op om gehoor te geven aan de bezorgdheden van de betrokken gezinnen.

 

Juridische gronden

Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

Gelet op de bespreking van de brief van de inwoners van de Haldertstraat op 19 december 2023 in het College van Burgemeester en schepenen;

 

Gelet op de bespreking van de brief van de inwoners van de Haldertstraat op 18 januari 2024 in de gemeenteraad van Tielt-Winge;

 

Overwegende de noodzaak voor maatregelen om de verkeersveiligheid in de Haldertstraat te verbeteren;

 

*****

Tijdens de gemeenteraad van 15 februari 2024 kon over dit agendapunt geen stemming gebeuren wegens het ontbreken van voldoende aanwezigheidsquorum (artikel 26, lid 1 DLB).

 

In afwijking hiervan, kan de gemeenteraad, als hij eenmaal bijeengeroepen is zonder dat het vereiste aantal leden aanwezig is, na een tweede oproeping, ongeacht het aantal aanwezige leden, op geldige wijze beraadslagen of beslissen over de onderwerpen die voor de tweede keer op de agenda voorkomen. Het betreft in casu dergelijke tweede oproeping conform artikel 26 lid 2 en lid 3 DLB.

 

Financiële gevolgen

Er zijn geen direct toewijsbare financiële gevolgen.

 

Bijlagen

         E-mail TW van 10/2/2024 met ontwerp van beslissing/motie

         E-mail TW van 16/3/2024 met ontwerp van beslissing/motie

 

Besluit:

eenparig aangenomen.
Artikel 1

Roept het College van Burgemeester en Schepenen van Tielt-Winge om gehoor te geven aan de bezorgdheden van de betrokken inwoners in verband met de situatie in de Haldertstraat.

 

Artikel 2

Roept het College van Burgemeester en Schepenen van Tielt-Winge op om in samenspraak met de betrokken inwoners na te gaan welke mogelijkheden er zijn om de onveilige situatie in de Haldertstraat structureel aan te pakken op basis van de beschikbare metingen.

 

Artikel 3

Roept het College van Burgemeester en Schepenen van Tielt-Winge op om na te gaan welke maatregelen op korte termijn kunnen worden genomen om tegemoet te komen aan de bezorgdheden van de betrokken burgers." "

Motie - Verkeerssituatie in de Haldertstraat (behandeling in tweede oproeping conform artikel 26 lid 2 en lid 3 DLB).

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Overzicht punten

Gemeenteraad 21 maart 2024

 

Aanleggen sterrenregister

Motivering

 

Conform artikel 21 van het decreet over het lokaal bestuur werd door raadslid Fons Lemmens namens fractie Vooruit volgend agendapunt aan de dagorde van de gemeenteraad van 21 maart 2024 toegevoegd:

 

Feiten en context

Het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of bij de geboorte is een enorm ingrijpende gebeurtenis. Naast een emotionele rollercoaster komt er ook vaak nog veel administratie bij kijken. Bovendien rust er nog een groot taboe op het verliezen van een kindje. Een sterrenregister dat stilgeboren kindjes registreert bij de gemeente kan het taboe helpen doorbreken en het onderwerp bespreekbaar maken.

 

Om alle ouders van sterrenkindjes te steunen, ook voor de ouders van kindjes die in de eerste maanden van de zwangerschap overleden zijn, heeft de stad Oostende als eerste gemeente in Vlaanderen vorig jaar besloten een sterrenregister op te stellen. Sindsdien volgden al heel wat andere gemeenten dat voorbeeld. In het sterrenregister kunnen alle stilgeboren kindjes vrijwillig geregistreerd worden, ongeacht de duur van de zwangerschap. Dat biedt de ouders de mogelijkheid om hun kindje symbolisch te erkennen en hen zo ook een plekje te geven in hun leven.

 

Boven de Wolken vzw heeft samen met Berrefonds vzw, Met Lege Handen, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Vlaams minister Gwendolyn Rutten (Open VLD) een modelattest ontworpen dat steden en gemeenten kunnen gebruiken om de jongste sterrenkindjes in hun sterrenregister op te nemen.

 

Juridische gronden

Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

Vooruit stelt voor om een sterrenregister aan te leggen in Tielt-Winge waar ouders vrijwillig hun stilgeboren kindjes kunnen registreren. Het sterrenregister is een symbolisch register zonder juridische gevolgen.

 

Bij de registratie willen we de ouders ook de kans geven om een boom in het geboortebos aan te planten. Het voorstel is om de ouders de keuze te geven om een uitnodiging te ontvangen voor het planten van een boom.

 

Enige voorwaarde om je kindje te kunnen registreren is inwoner zijn van Tielt-Winge.

 

Bij goedkeuring wordt het college van burgemeester en schepenen van Tielt-Winge opgeroepen om dit samen met de gemeentelijke administratie verder uit te werken en op te zetten.

 

Financiële gevolgen

Er zijn geen financiële gevolgen.

 

Bijlagen

         Email Vooruit

         Bijkomend punt aanleggen sterrenregister

         Sjabloon registratiedocument

 

Besluit:

eenparig aangenomen.
Vooruit stelt voor om een sterrenregister aan te leggen in Tielt-Winge waar ouders vrijwillig hun stilgeboren kindjes kunnen registreren. Het sterrenregister is een symbolisch register zonder juridische gevolgen.

 

Bij de registratie willen we de ouders ook de kans geven om een boom in het geboortebos aan te planten. Het voorstel is om de ouders de keuze te geven om een uitnodiging te ontvangen voor het planten van een boom.

 

Enige voorwaarde om je kindje te kunnen registreren is inwoner zijn van Tielt-Winge.

 

Bij goedkeuring wordt het College van Burgemeester en Schepenen van Tielt-Winge opgeroepen om dit samen met de gemeentelijke administratie verder uit te werken en op te zetten." "

Beslissing aanleggen sterrenregister.

 

Publicatiedatum: 24/04/2024
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.