Raad voor maatschappelijk welzijn van Tielt-Winge

17 oktober 2019

Notulen

 

Aanwezig:

voorzitter:

Agnes Van de Gaer

voorzitter vast bureau:

Rudi Beeken

lid vast bureau:

Raf Alaerts, Gunther Clinckx, Jan Loddewykx, Germaine Willems, Gert Van denstorme

raadslid:

Manuela Vervoort, Tamara Vande Reyde, Tom Werner, Marthe Caeyers, Jessy Cobbaert, Jo Smekens, Marleen De Vry, Fons Lemmens, Yvette Duerinckx, Filip Broos, Rudi Meeus, Kris Cornelissen, Gerry Caluwaerts, Annelore Wuyts

algemeen directeur:

Kurt Yskout

 

 

Overzicht punten

Raad voor maatschappelijk welzijn 17 oktober 2019

 

Goedkeuring notulen vorige raad voor maatschappelijk welzijn

 

Conform met het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 en het huishoudelijk reglement van de raad voor maatschappelijk welzijn van 21 maart 2019 keurt de raad de notulen van de zitting van 19 september 2019 goed.

 

Bijlagen

Notulen RMW van 19 september 2019.

 

 

Publicatiedatum: 25/05/2020
Overzicht punten

Raad voor maatschappelijk welzijn 17 oktober 2019

 

Goedkeuring zittingsverslag vorige raad voor maatschappelijk welzijn

 

Conform met het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 en het huishoudelijk reglement van de raad voor maatschappelijk welzijn van 21 maart 2019 keurt de raad het zittingsverslag van de zitting van 19 september 2019 goed.

 

Bijlagen

Zittingsverslag RMW van 19 september 2019.

 

 

Publicatiedatum: 25/05/2020
Overzicht punten

Raad voor maatschappelijk welzijn 17 oktober 2019

 

Kennisneming periodieke rapportering GO2019! fase 8-9

Motivering

 

Feiten en context

Overeenkomstig het projectuitvoeringsmandaat van GO2019! zoals goedgekeurd door de stuurgroep op 28 augustus 2018, ging GO2019! van start in september 2018.

Sinds de vorige rapportering aan de raad werd uitvoeringsfase 8 (juli-september 2019) afgesloten.

De stuurgroep vergaderde op 1 oktober 2019 over de afsluiting van fase 8 en de opstart van fase 9, alsook over de communicatie-acties en andere relevante aspecten van het project.

 

Juridische gronden

         Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017

         Beslissing van de gemeenteraad van 15 maart 2018 houdende goedkeuring van het projectplanningsmandaat voor project “GO2019! Uitwerking, mede-coördinatie, begeleiding en rapportering van een veranderingstraject binnen gemeente en OCMW Tielt-Winge met het oog op integratie van beide organisaties en het coachen van de medewerkers” (hierna 'GO2019!')

         Beslissing van de raad voor maatschappelijk welzijn van 13 maart 2018 houdende goedkeuring van het projectplanningsmandaat van GO2019!

         Beslissing van de raad voor maatschappelijk welzijn van 12 december 2017 en 10 oktober 2017 houdende goedkeuring en gunning van de opdracht aan de firma a3o voor project

         Beslissing raad voor maatschappelijk welzijn van 14 november 2017 houdende goedkeuring van een gezamenlijke missie-visietekst voor gemeente en OCMW

         Beslissing gemeenteraad van 9 november 2017 houdende goedkeuring van een gezamenlijke missie-visietekst voor gemeente en OCMW

         Beslissing van de gemeenteraad van 19 oktober 2017 houdende goedkeuring van de opdracht  voor project GO2019!

         Beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 12 december 2017 houdende  gunning van de opdracht aan de firma a3o voor project GO2019!

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

Geen argumentatie.

 

Financiële gevolgen

Er zijn geen financiële gevolgen.

 

Bijlagen

20191001_Stuurgroep fase 8-9 presentatie en verslag

 

Besluit:

De raad neemt in bijlage kennis van de presentatie aan de stuurgroep en het verslag van het overleg op 1 oktober 2019.

Publicatiedatum: 25/11/2019
Overzicht punten

Raad voor maatschappelijk welzijn 17 oktober 2019

 

Uitbreiding van de huidige deelname bij PBE voor de activiteit Fluvius Center

Motivering

 

Feiten en context

In het kader van de integratie van gemeente en OCMW en meer bepaald het GO2019! project met subproduct 24.6 ‘servercentralisatie’, werd een vergelijkend onderzoek georganiseerd door de dienst ICT met betrekking tot de serverinfrastructuur van gemeente en OCMW.

 

De vernieuwing is noodzakelijk gezien de deels verouderde infrastructuur enerzijds, maar ook omwille van technische (eenzelfde hardware en software) en operationele noden (eenzelfde omgeving voor datatransfer, gezamenlijke fileserver, gezamenlijke toepassingen) om de integratie te realiseren.

 

Verschillende alternatieven voor de hardware en bijhorende software werden onderzocht, zoals

-vernieuwing infrastructuur (aankoop) met lokale plaatsing (in eigen beheer);

-vernieuwing infrastructuur (aankoop) met huur van opslagplaats in een extern datacenter; of

-huur van moderne infrastructuur (cloudoplossing) in een extern datacenter;

in combinatie met ICT-ondersteuning door

-aanwerving van een bijkomend personeelslid;

-of externe ondersteuning.

 

In de loop van het vergelijkend onderzoek werd Fluvius (bij de start van het onderzoek in november 2018 nog Infrax) uitgenodigd voor een demo over hun datacenter. In september-oktober 2019 werden bijkomende besprekingen met Fluvius gevoerd.

 

Ook andere leveranciers werden bevraagd, zijnde Remmicom, Cipal-Schaubroeck, Realdolmen (deze drie bieden zowel datacenterdiensten als ondersteuning aan) en Simac (enkel ondersteuning). Cevi werd bevraagd maar bezorgde geen informatie. Remmicom bezorgde onvoldoende concrete informatie over het migratietraject en daarbij horende kosten.

 

Juridische gronden

         Bestuursdecreet van 7 december 2018.

         Decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, meer bepaald Deel III, Titel III betreffende de intergemeentelijke samenwerking.

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

Het lokaal bestuur Tielt-Winge neemt voor de activiteit distributienetbeheer elektriciteit deel aan de opdrachthoudende vereniging PBE.

 

PBE doet voor de uitvoering van haar activiteiten en de daarmee verband houdende openbaredienstverplichtingen een beroep op de werkmaatschappij Fluvius System Operator cvba met maatschappelijke zetel te Brusselsesteenweg 199, 9090 Melle.

 

In de statuten van PBE wordt in de doelomschrijving expliciet vermeld dat ze bevoegd is voor “het ter beschikking stellen en exploiteren van capaciteit met het oog op data- en aanverwante communicatie op (kabel)netten en installaties, en de opslag en de beveiliging van deze data ten behoeve van de deelnemers die daartoe een uitdrukkelijke beslissing hebben genomen, en binnen het toegestane wettelijke en contractuele kader”.

 

In het kader van de vermelde statutaire doelomschrijving heeft PBE een aanbod gecreëerd voor haar deelnemers, m.n. Fluvius Center bestaande uit datacenterdiensten. De datacenterdiensten bestaan enerzijds uit Infrastructure as a Service (IaaS, cloud-platform) waarbij virtuele machines worden aangeboden op een gedeelde infrastructuur binnen een datacenter van PBE waarbij server-, geheugen- en diskcapaciteit afgenomen kan worden en anderzijds uit housing waarbij rack-ruimte wordt aangeboden in de datacenter van PBE waar het lokaal bestuur haar hardware kan onderbrengen.  Het lokaal bestuur kan kiezen om een van deze diensten alsook een combinatie ervan af te nemen bij PBE.

 

Het lokaal bestuur doet reeds beroep op PBE voor het ter beschikking stellen en de exploitatie van capaciteit met het oog op data- en aanverwante communicatie op de bestaande netten en installaties ten behoeve van het lokaal bestuur (Fluvius Net).

 

Het Fluvius Center-aanbod werd voorgesteld aan en besproken met de administratie van Tielt-Winge in november 2018 en op 24 september 2019, waaruit de offerte in bijlage is voortgekomen (Fluvius-Center-plan-Tielt-Winge v4.0).

 

De Vlaamse Toezichtscommissie wees in een brief van 16 februari 2016 de lokale besturen op de risico’s inzake cloud-toepassingen voor opslag van data. De maatregelen genomen door PBE voor de beveiliging van de data bieden echter voldoende garanties voor de integriteit van de opgeslagen data. Aan de bezorgdheden van de VTC inzake dataopslag wordt tegemoet gekomen ingeval beroep gedaan wordt op Fluvius Center.

De ICT-dienst en de GO2019! ICT-stuurgroep hebben samen met de voor ICT bevoegde schepen  de volgende elementen in overweging genomen:

 

- de werkzaamheden van het lokaal bestuur worden steeds meer geïnformatiseerd, onder andere op instructie van de hogere overheden, zonder evenwel in bijkomende middelen te voorzien;

- het lokaal bestuur heeft een steeds toenemende behoefte aan capaciteit voor de (beveiligde)  opslag van data;

- de snelheid van modernisering in de ICT-sector noopt tot permanente en flexibele bijsturing;  het flexibele karakter van cloud-diensten biedt hiervoor een oplossing;

- de ICT-dienst van het lokaal bestuur bestaat momenteel uit 1 voltijds personeelslid en 1 dag per week ondersteuning door een IT-beheerder van it-punt in het kader van de integratie van ICT-taken en ICT-projecten voor gemeente en OCMW;

- bijkomende personeelskosten en permanente vormingskosten voor de aanvullende bestaffing van de ICT-dienst met specialisatie op het vlak van serverinfrastructuur wegen niet op tegen de kosten van externe ondersteuning in deze technische niche (de geraamde personeelskosten zijn slechts een fractie van de kosten voor externe ondersteuning);

- het is niet realistisch voor het lokaal bestuur om een (deeltijds of voltijds) personeelslid aan te trekken met dergelijke gespecialiseerde technische expertise rekening houdend met de gunstigere arbeidsvoorwaarden voor dit profiel op de privémarkt;

- de menselijke, materiële en financiële middelen van het lokaal bestuur Tielt-Winge zijn te beperkt om een permanent evoluerende infrastructuur in eigen beheer uit te voeren of te verantwoorden; een de facto uitbreiding van de dienst ICT in het kader van een opschaling van het bestuur (bijvoorbeeld ingevolge een fusie van lokale besturen) zou een andere werkwijze kunnen inhouden, maar is momenteel niet aan de orde;

- het lokaal bestuur is gebaat bij een ontzorging van de interne ICT-dienst op vlak van serverinfrastructuur en focus van de interne ICT-dienst op de coördinatie en remediëring van operationele problemen op de werkvloer van het lokaal bestuur alsook de uitvoering van het ICT-beleid (en het gerelateerde informatieveiligheidsbeleid); het uiteindelijke doel van de ICT-dienst is de eindgebruikers efficiënter en productiever te laten (samen)werken, zodat de strategische doelstellingen behaald kunnen worden;

- cloud-diensten draaien op een extern, permanent gemoderniseerd platform; het lokaal bestuur kan daardoor gebruik maken van de laatste technologie zonder dat het zelf moet investeren in de aankoop of het onderhoud van de infrastructuur, hetgeen ook een besparing oplevert op vlak van energieverbruik, ICT-componenten, … en tijdsbesteding van de ICT-dienst;

- bij cloud-diensten zit alles inbegrepen in een voorspelbare recurrente vergoeding; het lokaal bestuur betaalt enkel voor de cloudinfrastructuur en -diensten die ze effectief gebruikt;

- cloud-diensten zijn altijd en overal beschikbaar voor de medewerkers, ook van buiten de gebruikelijke standplaats; medewerkers kunnen steeds hun ICT-applicaties en data oproepen en dit vanop verschillende toestellen; eindgebruikers worden niet alleen mobieler en productiever, ze kunnen ook een pak efficiënter samenwerken en communiceren;

- het beveiligingsniveau en de gegarandeerde 'uptime' die cloud-diensten kunnen aanbieden, liggen vaak veel hoger dan wat anders financieel-technisch haalbaar zou zijn in een eigen on-premise ICT-infrastructuur;

- als partner van PBE wordt enkel een kostendekkende vergoeding aangerekend, daar waar de leveranciers zoals Remmicom, Cipal en Realdolmen met een commerciële marge werken; de deelname in PBE biedt een garantie dat het lokaal bestuur eventuele prijsstijgingen mee kan bespreken en pro-actief kan inschatten;

- de connectiviteit tussen het datacenter en het lokaal bestuur is optimaal gewaarborgd gezien de netwerkverbinding voor alle locaties van het lokaal bestuur bestaat uit een glasvezelverbinding via Fluvius.

 

Na grondig vergelijkend onderzoek overeenkomstig artikel 420 van het Decreet 22 december 2017 over het lokaal bestuur tussen de reële beheersvormen die zich voordoen, met name ofwel het eigen beheer ofwel het voorstel Fluvius Center van PBE, wordt voorgesteld tot de uitbreiding van de aansluiting bij PBE voor de activiteit “Fluvius Center” en de daartoe aan deze vereniging voorziene beheersoverdracht.

 

Deze uitbreiding van de aansluiting bij PBE inzake de Fluvius Center activiteit biedt de beste garanties aan het lokaal bestuur voor een efficiënt en betaalbaar beleid inzake dataopslag via  een cloud-platform.

 

De toetreding van het lokaal bestuur tot de activiteit Fluvius Center impliceert de beheersoverdracht inzake de activiteiten van het intergemeentelijk samenwerkingsverband. Het lokaal bestuur zal in de diverse overlegstructuren die met betrekking tot deze activiteit zullen worden opgezet permanent betrokken worden.

 

De rechtsverhouding tussen PBE en haar deelnemers voor de activiteit Fluvius Center wordt  omschreven in het Fluvius Center reglement in bijlage, en zijn bijlagen bestaande uit een prijslijst, de Fluvius Center Whitepaper en een model verwerkersovereenkomst voor persoonsgegevens. Deze documenten zijn goedgekeurd door de Raad van Bestuur van PBE en zullen de rechtsverhouding tussen het lokaal bestuur en PBE beheersen.

 

De data-opslag in het Fluvius Center moeten aangevuld worden met diensten van een externe integrator-dienstverlener. Deze diensten en ondersteuning op vlak van de klantsystemen en klanttoepassingen geplaatst op het cloud-platform van het Fluvius Center worden niet door PBE/Fluvius aangeboden en dienen dus elders gezocht te worden. Op basis van het vergelijkend onderzoek zal een voorstel overgemaakt worden aan de raden van het lokaal bestuur.

 

Strikt juridisch is alleen het gemeentebestuur vennoot-bestuur bij PBE; het is dan ook aangewezen (om redenen van rechtszekerheid en continuïteit in de werking binnen beide rechtspersonen van het lokaal bestuur) dat het OCMW de gemeente machtigt om haar gelijklopende beslissing (als deel van het lokaal bestuur) rond deze aangelegenheid aan te kaarten bij PBE.

 

Financiële gevolgen

De nodige kredieten zijn voorzien in het budget 2019 van gemeente en OCMW en zullen voorzien worden in het meerjarenplan 2020-2025.

 

Bijlagen

           Offerte Fluvius (vertrouwelijk)

           Fluvius Center reglement

           Fluvius Center Whitepaper

           Fluvius prijslijst

           Fluvius model verwerkersovereenkomst

 

Besluit:

eenparig aangenomen.
Artikel 1

De raad keurt (via machtiging aan de gemeente als aangesloten vennoot/bestuur bij PBE) het voorstel Fluvius Center (versie 4.0) en het Fluvius Center reglement in bijlage goed.

 

Artikel 2

De raad beslist (via machtiging aan de gemeente als aangesloten vennoot/bestuur bij PBE) haar goedkeuring te hechten aan de beheersoverdracht inzake de Fluvius Center activiteit en bijgevolg tevens aan de uitbreiding van de huidige aansluiting van het lokaal bestuur bij de opdrachthoudende vereniging PBE voor de activiteit Fluvius Center.

 

Artikel 3

De raad verzoekt (via machtiging aan de gemeente als aangesloten vennoot/bestuur bij PBE) de opdrachthoudende vereniging PBE de in artikel 2 genomen beslissing tot uitbreiding van de aansluiting tot de activiteit Fluvius Center bij PBE voor te leggen aan de eerstvolgende algemene vergadering van PBE.

 

Artikel 4

Het vast bureau wordt belast met de uitvoering van voormelde beslissingen en met de kennisgeving hiervan aan de opdrachthoudende vereniging PBE, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie) op het e-mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be

 

Artikel 5

Deze beslissing is onderworpen aan het bestuurlijk toezicht, zoals dit geregeld wordt in het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Publicatiedatum: 25/11/2019
Overzicht punten

Raad voor maatschappelijk welzijn 17 oktober 2019

 

Toetreding tot het raamcontract van de Provincie Vlaams-Brabant voor de levering, installatie, systeemintegratie en onderhoud van server- en storage infrastructuur

Motivering

 

Feiten en context

In het kader van de integratie gemeente en OCMW en meer bepaald het GO2019! project met subproduct 24.6 ‘servercentralisatie’, werd een vergelijkend onderzoek georganiseerd door de dienst ICT met betrekking tot de serverinfrastructuur van gemeente en OCMW.

 

De vernieuwing is noodzakelijk gezien de deels verouderde infrastructuur enerzijds, maar ook omwille van technische (eenzelfde hardware en software) en operationele noden (eenzelfde omgeving voor datatransfer, gezamenlijke fileserver, gezamenlijke toepassingen) om de integratie te realiseren.

 

Verschillende alternatieven voor de hardware en bijhorende software werden onderzocht, zoals

-vernieuwing infrastructuur (aankoop) met lokale plaatsing (in eigen beheer);

-vernieuwing infrastructuur (aankoop) met huur van opslagplaats in een extern datacenter; of

-huur van moderne infrastructuur (cloudoplossing) in een extern datacenter;

in combinatie met ICT-ondersteuning door

-aanwerving van een bijkomend personeelslid;

-of externe ondersteuning.

 

In de loop van het vergelijkend onderzoek werd Simac uitgenodigd voor een demo over haar activiteiten als integrator-dienstverlener. Op 1 oktober 2019 kreeg de administratie een demo en voorstel van Simac N.V., Arthur De Coninckstraat 5, 3070 Kortenberg. De diensten van Simac kunnen afgenomen worden via het raamcontract van de Provincie Vlaams-Brabant (13 november 2017), optredend als opdrachtencentrale voor gemeenten en OCMW’s van Vlaams-Brabant.

 

Ook andere leveranciers werden bevraagd, zijnde Remmicom, Cipal-Schaubroeck, Realdolmen (deze drie bieden zowel datacenterdiensten als ondersteuning aan) en Fluvius (enkel datacenter housing of cloud-platform). Cevi werd bevraagd maar bezorgde geen informatie. Remmicom bezorgde onvoldoende concrete informatie over het migratietraject en daarbij horende kosten.

 

Juridische gronden

         Bestuursdecreet van 7 december 2018.

         Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

         Wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten.

         Wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies.

         Wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen.

         Koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren.

         Koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten.

 

Adviezen

Geen adviezen.

 

Argumentatie

De ICT-dienst en de GO2019! ICT-stuurgroep hebben samen met de voor ICT bevoegde schepen de volgende elementen in overweging genomen bij hun keuze voor een extern cloud-platform, zowel wat de data-opslag als toepassingen betreft:

 

- de werkzaamheden van het lokaal bestuur worden steeds meer geïnformatiseerd, onder andere op instructie van de hogere overheden, zonder evenwel in bijkomende middelen te voorzien;

- het lokaal bestuur heeft een steeds toenemende behoefte aan capaciteit voor de (beveiligde)  opslag van data;

- de snelheid van modernisering in de ICT-sector noopt tot permanente en flexibele bijsturing;  het flexibele karakter van cloud-diensten biedt hiervoor een oplossing;

- de ICT-dienst van het lokaal bestuur bestaat momenteel uit 1 voltijds personeelslid en 1 dag per week ondersteuning door een IT-beheerder van it-punt in het kader van de integratie van ICT-taken en ICT-projecten voor gemeente en OCMW;

- bijkomende personeelskosten en permanente vormingskosten voor de aanvullende bestaffing van de ICT-dienst met specialisatie op het vlak van serverinfrastructuur wegen niet op tegen de kosten van externe ondersteuning in deze technische niche (de geraamde personeelskosten zijn slechts een fractie van de kosten voor externe ondersteuning);

- het is niet realistisch voor het lokaal bestuur om een (deeltijds of voltijds) personeelslid aan te trekken met dergelijke gespecialiseerde technische expertise rekening houdend met de gunstigere arbeidsvoorwaarden voor dit profiel op de privémarkt;

- de menselijke, materiële en financiële middelen van het lokaal bestuur Tielt-Winge zijn te beperkt om een permanent evoluerende infrastructuur in eigen beheer uit te voeren of te verantwoorden; een de facto uitbreiding van de dienst ICT in het kader van een opschaling van het bestuur (bijvoorbeeld ingevolge een fusie van gemeenten) zou een andere werkwijze kunnen inhouden, maar is momenteel niet aan de orde;

- het lokaal bestuur is gebaat bij een ontzorging van de interne ICT-dienst op vlak van serverinfrastructuur en focus van de interne ICT-dienst op de coördinatie en remediëring van operationele problemen op de werkvloer van het lokaal bestuur alsook de uitvoering van het ICT-beleid (en het gerelateerde informatieveiligheidsbeleid); het uiteindelijke doel van de ICT-dienst is de eindgebruikers efficiënter en productiever te laten (samen)werken, zodat de strategische doelstellingen behaald kunnen worden;

- cloud-diensten draaien op een extern, permanent gemoderniseerd platform; het lokaal bestuur kan daardoor gebruik maken van de laatste technologie zonder dat het zelf moet investeren in de aankoop of het onderhoud van de infrastructuur, hetgeen ook een besparing oplevert op vlak van energieverbruik, ICT-componenten, … en tijdsbesteding van de ICT-dienst;

- bij cloud-diensten zit alles inbegrepen in een voorspelbare recurrente vergoeding; het lokaal bestuur betaalt enkel voor de cloudinfrastructuur en -diensten die ze effectief gebruikt;

- cloud-diensten zijn altijd en overal beschikbaar voor de medewerkers, ook van buiten de gebruikelijke standplaats; medewerkers kunnen steeds hun ICT-applicaties en data oproepen en dit vanop verschillende toestellen; eindgebruikers worden niet alleen mobieler en productiever, ze kunnen ook een pak efficiënter samenwerken en communiceren;

- het beveiligingsniveau en de gegarandeerde 'uptime' die cloud-diensten kunnen aanbieden, liggen vaak veel hoger dan wat anders financieel-technisch haalbaar zou zijn in een eigen on-premise ICT-infrastructuur.

 

De marktbevraging door de Provincie Vlaams-Brabant biedt het lokaal bestuur garanties voor een optimale kwaliteit-prijsverhouding.

 

Andere besturen die eveneens diensten van Simac afnemen van het raamcontract zijn het Provinciebestuur Vlaams-Brabant en de lokale besturen Galmaarden, Herne, Kraainem, Lennik, Liedekerke, Londerzeel, Machelen, Ternat, Boutersem, Herent, Holsbeek, Keerbergen, Scherpenheuvel-Zichem, de Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant, Hulpverleningszone West Vlaams-Brabant, de Politiezone TARL, het Zorgbedrijf Leuven, Stad Leuven (HeLics) en Stad Hasselt (HeLics).

 

De kosten van een cloud-oplossing (datacenter en integrator-diensten) via Simac in combinatie met het Fluvius Center is goedkoper dan de cloud-oplossing van Remmicom en Cipal-Schaubroeck.

 

Onverwachte prijsstijgingen worden eerder vermeden door een samenwerking met Fluvius via deelname in PBE en Simac via en gedurende de looptijd van het raamcontract van de provincie Vlaams-Brabant.

 

Financiële gevolgen

De nodige kredieten zijn voorzien in het budget 2019 van gemeente en OCMW en zullen voorzien worden in het meerjarenplan 2020-2025.

 

Bijlagen

          Gunningsdossier Provincie Vlaams-Brabant (2016-2017)

          Offerte Simac (vertrouwelijk)

          Raming Simac over 10 jaar (vertrouwelijk)

          Ramingen Remmicom en Cipal-Schaubroeck over 10 jaar (vertrouwelijk)

 

Besluit:

eenparig aangenomen.
Artikel 1

Het lokaal bestuur Tielt-Winge zal voor opdrachten in het kader van de levering, installatie, systeemintegratie en onderhoud van server-, en storage infrastructuur beroep doen op de opdrachtencentrale van de Provincie Vlaams-Brabant, die een raamcontract heeft gesloten voor onderstaande percelen:

-perceel 1 geconsolideerde server- en storage infrastructuur: SIMAC N.V. (Kortenberg)

-perceel 2 klassieke server- en storage infrastructuur: SIMAC N.V. (Kortenberg)

 

Artikel 2

De opdrachten in het kader van dit raamcontract wordt binnen de looptijd van het raamcontract rechtstreeks door het lokaal bestuur gegund aan SIMAC N.V. zonder de betrokkenheid en aansprakelijkheid van het Provinciebestuur Vlaams-Brabant.

 

Artikel 3

Het vast bureau wordt belast met de uitvoering van voormelde beslissingen.

 

Artikel 4

Deze beslissing is onderworpen aan het bestuurlijk toezicht, zoals dit geregeld wordt in het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Publicatiedatum: 25/11/2019
Overzicht punten

Raad voor maatschappelijk welzijn 17 oktober 2019

 

Budgetwijziging 1/2019 - goedkeuring

Motivering

 

Feiten en context

Het OCMW heeft behoefte om jaarlijks minimaal 1 budgetwijziging op te maken om het resultaat van de jaarrekening 2018 op te nemen en de noodzakelijke wijzigingen aan te brengen.

 

Juridische gronden

         Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

         Besluit Vlaamse regering van 25 juni 2010 betreffende de BBC, gewijzigd bij besluit van 23 november 2012.

         Ministerieel besluit van 1 oktober 2010 betreffende de BBC, gewijzigd bij besluit van 26 november 2012.

 

Adviezen

Het gunstig advies van het managementteam van 30 september 2019.

 

Argumentatie

Het exploitatiebudget kent enkele verschuivingen in de uitgaven en ontvangsten, maar het saldo tussen beiden blijft onveranderd.

Het investeringsbudget wordt met 4.068,02 euro verlaagd waardoor het saldo tussen uitgaven en ontvangsten verbetert.

Het liquiditeitenbudget verhoogt met 300.000,00 euro omwille van een technische aanpassing door een gewijzigde boekingswijze (in samenspraak met het bestuurlijk toezicht) ivm de subsidieretentieleningen. Deze verschuiven van de bestemde gelden naar een toegestane lening/betalingsuitstel op lange termijn.

 

Het resultaat op kasbasis en de autofinancieringsmarge blijven onveranderd.

 

Financiële gevolgen

Er zijn geen financiële gevolgen.

 

Bijlagen

          Advies managementteam 30/9/2019

          Budgetwijziging 1/2019

 

Besluit:

17 stemmen voor: Rudi Beeken, Raf Alaerts, Gunther Clinckx, Jan Loddewykx, Germaine Willems, Gert Van denstorme, Manuela Vervoort, Tamara Vande Reyde, Marleen De Vry, Fons Lemmens, Yvette Duerinckx, Filip Broos, Rudi Meeus, Kris Cornelissen, Gerry Caluwaerts, Annelore Wuyts en Agnes Van de Gaer.
4 onthoudingen: Tom Werner, Marthe Caeyers, Jessy Cobbaert en Jo Smekens.
Artikel 1

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de budgetwijziging 1/2019 van het OCMW goed.

 

Artikel 2

Het resultaat van de budgetwijziging 1/2019 is als volgt :

 

I. Exploitatiebudget  343 954,85

II. Investeringsbudget   -31 752,48

III. Andere (B-A) -661 763,58

IV. Budgettaire resultaat boekjaar                -349 561,21

V. Gecumuleerde budgettaire resultaat vorig boekjaar    349 561,21

VI. Gecumuleerde budgettaire resultaat (IV+V) 0,00

VII. Bestemde gelden (toestand op 31 december) 0,00

VIII. Resultaat op kasbasis 0,00

Autofinancieringsmarge 0,00

 

Artikel 3

Dit dossier is onderworpen aan het bestuurlijk toezicht, geregeld door het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

Publicatiedatum: 25/11/2019
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.